Θαμμένος σε χωματερή βρίσκεται σκληρός δίσκος με Bitcoins αξίας $7.5 εκατ.!

bitcoins

Παρά λίγο εκατομμυριούχος θα ήταν σήμερα ο Βρετανός James Howells αν δεν είχε αποφασίσει να ξεφορτωθεί το σκληρό δίσκο του νωρίτερα μέσα στη χρονιά ο οποίος περιείχε όχι ένα ούτε δύο αλλά 7.500 Bitcoins!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του 28χρονου άντρα, το 2009 όταν η αξία τους ήταν σχεδόν μηδαμινή αγόρασε 7.500 Bitcoins μη μπορώντας φυσικά να φανταστεί ότι μερικά χρόνια αργότερα η αξία του εικονικού νομίσματος θα ξεπερνούσε τα $1000. Όταν λοιπόν πριν από μερικά χρόνια χάλασε ο υπολογιστής του, ο James Howells φρόντισε να φυλάξει τον σκληρό δίσκο του σε ένα συρτάρι. Για κακή του τύχη όμως, κάπου μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου σε ένα ξεκαθάρισμα παλιών ηλεκτρονικών συσκευών που έκανε πήρε την χειρότερη ίσως απόφαση της ζωής του και τον πέταξε.

Αυτή τη στιγμή ο "θησαυρός" βρίσκεται σε μια χωματερή απόρριψης ηλεκτρονικών ειδών στο Νιούπορτ της Ουαλίας το μέγεθος της οποίας θυμίζει ποδοσφαιρικό γήπεδο. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της χωματερής, αυτή τη στιγμή ο σκληρός δίσκος θα πρέπει να βρίσκεται σε βάθος 1.5-2 μέτρων κάτω από άλλα σκουπίδια.

Σε περιπτώσεις αναζήτησης αποδείξεων για εγκληματικές ενέργειες, την αποστολή αυτή αναλαμβάνουν 15-20 ειδικά εκπαιδευμένοι άντρες με ειδικές στολές, γερανούς και σκυλιά. Όπως αναφέρει ο Howell, δυστυχώς δεν είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει μια τέτοια επιχείρηση χωρίς να είναι σίγουρος ότι στο τέλος θα καταφέρει να βρει το χαμένο σκληρό του δίσκο...

[via]
Loading