Henn na Hotel: Το πρώτο ξενοδοχείο στον κόσμο που στελεχώνεται με ρομπότ [Video]

actroid-henn-na-hotel-japan

Η τρέλα των Ιαπώνων με τα ρομπότ δεν είναι καινούργια, αλλά πλέον περνά σε άλλο επίπεδο μετά και εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Αρκετοί ίσως θυμάστε τα Kodomoroids, τα ρομπότ-παρουσιαστές ειδήσεων που είδαμε πέρυσι το καλοκαίρι. Αυτή τη φορά θα γνωρίσουμε τα Actroids, τα οποία θα στελεχώσουν το ξενοδοχείο Henn na Hotel στο θεματικό πάρκο Huis Ten Bosch ως ρεσεψιονίστ, μπουφετζήδες, σερβιτόροι, groom κλπ.

Η κατασκευή ξεκίνησε πριν από 11 χρόνια από τη Sanrio (δημιουργός του brand Hello Kitty) σε συνεργασία με το Osaka University και εξελίχθηκαν τόσο ώστε να τα εμπιστευτούν για πραγματική εργασία στο Henn na Hotel (72 δωμάτια), το οποίο θα ανοίξει τις πόρτες του στις 17 Ιουλίου. Στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας μονάδας, επίσης 72 δωματίων, που μελλοντικά θα στελεχωθεί αποκλειστικά από Actroids!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Huis Ten Bosch, κ. Hideo Sawada,

"Θα κατασκευάσουμε το πιο αποδοτικό ξενοδοχείο στον κόσμο. Χάριν στα Actroids μειώνονται σημαντικά τα έξοδα του ξενοδοχείου, αφού δεν υπάρχουν μισθοί. Στο μέλλον, θα θέλαμε το 90% των υπηρεσιών μας να καλύπτεται από τέτοια Actroids"

Το Henn na Hotel δέχεται ήδη κρατήσεις σε τιμές ¥7,000 για μονόκλινο και ¥9,000 για δίκλινο δωμάτιο (περίπου €50 και €65 αντίστοιχα) τη βραδιά, ενώ σε περιόδους υψηλής ζήτησης θα πραγματοποιείται δημοπρασία με μέγιστη τιμή τα ¥14,000 για μια βραδιά σε μονόκλινο.

Το πόσο θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση των πελατών με τα ρομπότ θα το δούμε στη πορεία, αλλά υπάρχει και το μεγαλύτερο ζήτημα που αφορά τη σημαντική μείωση των θέσεων εργασίας.

[via]

Loading