Πόσο αντέχει ένας άνθρωπος στο Διάστημα χωρίς να φορά ειδική στολή; [Video]

space

Ο Alfonso Cuaron απέδωσε με αρκετά αληθοφανή τρόπο (σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων και εν ενεργεία αστροναυτών) τις τρομακτικές συνθήκες που επικρατούν στο Διάστημα (στο Gravity). Παρόλα αυτά, δεν απάντησε στο ερώτημα με το οποίο καταπιάνεται η ομάδα “Today I Found Out” και ίσως έχει περάσει και από το δικό σας μυαλό. Πόσο μπορεί να αντέξει εκεί έξω ένας άνθρωπος χωρίς να φορά ειδική στολή;

Όπως θα δείτε παρακάτω, ο χρόνος είναι λίγο περισσότερος απ’ ό,τι μπορεί αρχικά να φανταζόμασταν, ενώ αν υπάρχει κάποιος να μας τραβήξει σε περιβάλλον κανονικής πίεσης τότε μπορεί και να σωθούμε.

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Misc, Science. Bookmark the permalink.
 • Serros

  Το βίντεο αναφέρει πόσο μπορεί να αντέξει ο άνθρωπος στο κενό δίχως στολή, όχι στο διάστημα. Η θερμοκρασία στο διάστημα μπορεί να κυμανθεί από +260 έως -240 βαθμούς Κελσίου (αναλόγως την έκθεση στον Ήλιο). Ο θάνατος στο διάστημα δίχως στολή είναι σχεδόν ακαριαίος.

 • Waghler Sym

  ΠΕΡΙΠΟΥ 1 ΛΕΠΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΣΤΟΛΗ. ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΞΥΓΟΝΟ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΤΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΕΣΗ. ΧΩΡΙΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΕΚΡΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ.

 • Δημήτρης

  Όχι, έχουν γίνει σχετικά πειράματα. Η θερμοκρασία είναι όντως τόσο χαμηλή όσο λες, αλλά χωρίς αέρα περιορίζεται ο ρυθμός απώλειας της θερμότητας από το σώμα, καθώς δεν έχεις επαγωγή. Γύρω στα 2 με 2.5 λεπτά αντέχει κάποιος. Και το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται αυτό που έδειξε στην τελευταία σκηνή της ορίτζιναλ ολικής επαναφοράς.

 • Serros

  Σωστά, αλλά αυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει άμεση έκθεση στον Ήλιο. Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος δίχως στολή στην επιφάνεια της Σελήνης όπου είναι μέρα, θα ψηθεί ζωντανός σχεδόν αμέσως (μέση θερμοκρασία 107°C).
  Όσο για την Όλική Επαναφορά, συμφωνώ κι επαυξάνω.