Πώς να γίνετε πιο έξυπνος σε 20 ημέρες!

Σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα, 20 λεπτά πνευματικής άσκησης τη μέρα για 20 περίπου ημέρες αρκούν για να σας κάνουν πιο έξυπνους για τους επόμενους 3 μήνες!

Get Smarter

Ο ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Michigan, John Jonides, αναφέρει ότι οι ασκήσεις νοητικής εξάσκησης n-back μπορούν να αυξήσουν τη νοημοσύνη του ανθρώπου. Πρόκειται για ασκήσεις μνήμης που παρουσιάζουν μια σειρά συμβόλων (ή ήχων) και ο χρήστης πρέπει να θυμάται αν το κάθε σύμβολο έχει εμφανιστεί πιο πριν και σε τι σειρά.

Οι ασκήσεις αυτές χρησιμοποιούνται για να μετρήσουν τη ρευστή ευφυία (gf) του ανθρώπου, την ικανότητα, δηλαδή επίλυσης νέων προβλημάτων. Αυτό το είδος της ευφυίας αποδυναμώνεται στις ηλικίες των 30-40 χρόνων.

Η ομάδα ερευνών Jonides κατέληξε στο συμπέρασμα ότι 20 λεπτά n-back ασκήσεων τη μέρα μπορούν να βελτιώσουν τη ρευστή νοημοσύνη για διάστημα που φτάνει και τους 3 μήνες.

Αν, λοιπόν, θέλεις να γίνεις πιο έξυπνος, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πιάσεις στα χέρια σου το smartphone ή τον υπολογιστή σου και να κατεβάσεις εφαρμογές με ασκήσεις n-back.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Loading