HP

H HP σχεδιάζει την απόλυση 27,000 εργαζομένων μέχρι το 2014

hp

Η Meg Whitman, CEO της HP, ανακοίνωσε σήμερα ένα πολυετές σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας στο οποίο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και η απόλυση 27,000 εργαζομένων, δηλαδή το οκτώ τοις εκατό του συνολικού δυναμικού της εταιρείας. Οι περικοπές αυτές θα υλοποιηθούν σταδιακά μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 δίνοντας στους υπαλλήλους τη δυνατότητα εύρεσης νέων εργασιών στο ενδιάμεσο.

«Κάνουμε πρόοδο στην προσπάθειά μας να κάνουμε την HP απλούστερη, πιο αποδοτική και καλύτερη για τους πελάτες, τους εργαζόμενους και τους μετόχους», δήλωσε η Meg Whitman. «Αυτό το τρίμηνο ξεπεράσαμε τις προσδοκίες μας αλλά έχουμε ακόμα πολύ δουλειά». Σχετικά με τις απολύσεις η Whitman δήλωσε: «Η πρωτοβουλία αυτή βασίζεται στην οργανωτική μας ευθυγράμμιση που θα εξομαλύνει τις δραστηριότητες μας, θα βελτιώσει τις διαδικασίες και θα αφαιρέσει την πολυπλοκότητα από τις επιχειρήσεις μας. Μερικές από αυτές τις πρωτοβουλίες είναι δύσκολες καθώς περιλαμβάνουν το χάσιμο δουλειών αλλά είναι απαραίτητες για τη βιωσιμότητα της εταιρείας».

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να απολυθούν περίπου 8,000 εργαζόμενοι από την HP ενώ η εταιρεία αναμένεται να συνεχίσει να επενδύει σε έρευνα και ανάπτυξη, λογισμικό και υπηρεσίες.

[via VentureBeat]

Loading