HP ZBook x2: Ένα θωρακισμένο υβριδικό laptop με δυνατότητες πανίσχυρου desktop workstaton

Εντυπωσιακή (και άκρως ακριβή) η νέα πρόταση της HP. Η εταιρεία παρουσίασε στο συνέδριο Adobe MAX το νέο HP ZBook x2, ένα 2-σε-1 υβριδικό laptop που προσφέρει στον χρήστη την ισχύ ενός desktop workstation αλλά και την φορητότητα ενός tablet. Σίγουρα δεν είναι η πρώτο συσκευή 2-σε-1 που βλέπουμε, αλλά ίσως είναι η ισχυρότερη μέχρι σήμερα.

Το HP ZBook x2 έρχεται με οθόνη αφής 14'' ανάλυσης 4K UHD (3840 x 2160) με υποστήριξη γραφίδας και πτυσσόμενο στήριγμα. Το tablet ενσωματώνει τον επεξεργαστή (έως Intel Core i7-8560U Kaby Lake-R 8ης γενιάς), την κάρτα γραφικών (Nvidia Quadro M620), 32GB μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο έως 2TB SSD! Αυτό σημαίνει ότι δεν χάνεις σε ισχύ όταν το χρησιμοποιείς χωρίς το αποσπώμενο πληκτρολόγιο.

Επιπλέον, επάνω στο tablet θα βρείτε υποδοχές 2x Thunderbolt 3, 1x HDMI 1.4a, 3.5mm, SD card reader και power connector, κάμερα 8MP και εμπρόσθια κάμερα 720p. Η κατασκευή του θωρακισμένη (πιστοποιημένη στο πρωτόκολλο MIL STD-810G) και μπορεί να υποστηρίξει έως και 4 εξωτερικές οθόνες.

Σε ό,τι αφορά το πληκτρολόγιο, ο χρήστης απολαμβάνει οπισθοφωτισμό για τα πλήκτρα του και μπορεί να το χρησιμοποιεί ακόμη και όταν δεν είναι συνδεδεμένο φυσικά με το tablet, καθώς η επικοινωνία γίνεται μέσω Bluetooth.

 

Το HP ZBook x2 θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο και η τιμή του ξεκινά από τα $1749.

[via]

Loading