Η HTC αγοράζει ποσοστό στη live streaming μουσική υπηρεσία KKBOX, ετοιμάζει τη δικιά της;

Τα τελευταία δύο χρόνια, τουλάχιστον, το ενδιαφέρον στρέφεται κυρίως στις φορητές συσκευές (smartphones και tablets), με ολοένα και περισσότερες εταιρίες να κατασκευάζουν τα δικά τους προϊόντα και το αγοραστικό κοινό να ανταποκρίνεται βάζοντας τα στην καθημερινότητα του. Ωστόσο, ταυτόχρονα γεννήθηκε και η ανάγκη για την παροχή υλικού, ώστε ο μέσος χρήστης να μπορεί να εκμεταλλευτεί πλήρως τις δυνατότητες της συσκευής του, χωρίς να εξαρτάται από τον υπολογιστή του.

Ένα μεγάλο μέρος αυτού του υλικού, πέρα από τις εφαρμογές, είναι η μουσική και για αυτό το λόγο βλέπουμε έναν αγώνα δρόμου για το ποια εταιρία θα καταφέρει να δημιουργήσει την καλύτερη live streaming μουσική υπηρεσία (βλ. Amazon, Sony, Spotify κλπ). Παρόλα αυτά, μας έκανε εντύπωση η είδηση ότι στρέφεται σε κάτι ανάλογο ένας κατασκευαστής συσκευών, συγκεκριμένα η HTC, καθώς εξαγόρασε το 11.1% της KKBOX, υπηρεσία live streaming σε Ταϊβάν και Χονγκ Κονγκ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Digitimes, η HTC ξόδεψε μόλις $10 εκατ. για την αγορά των μετοχών, ενώ για τη συνεργασία αυτή έβαλε το χεράκι της και η Chunghwa Telecom που κατέχει το 30% της KKBOX. Μπορεί όλα αυτά να μην έχουν καμία σημασία, αλλά εάν μιμηθούν την HTC και άλλοι κατασκευαστές (π.χ. Samsung, Motorola, Huawei κλπ.) τότε ίσως δούμε για πρώτη φορά μια υπηρεσία live streaming που δε θα εξαρτάται από τις παραδοσιακές δυνάμεις του Internet!

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η KKBOX προσφέρει 1.5 εκατ. τραγούδια όλων των μουσικών κατηγοριών, από 397 δισκογραφικές εταιρίες, καθώς και στίχους για Karaoke, με την υπηρεσία της να είναι προσβάσιμη από υπολογιστή, συσκευές iOS και συσκευές Android:

[πηγή Digitimes]
Loading