HTC Vive: Το headset εικονικής πραγματικότητας της εταιρείας σε συνεργασία με τη Valve! [MWC 2015]

htc_vive

Πριν από μερικές ημέρες η Valve επιβεβαίωσε ότι θα παρουσιάσει το δικό της headset εικονικής πραγματικότητας στο GDC 2015, αλλά δεν μας τα είχε πει όλα. Η συνέχεια ανήκε στην HTC, η οποία ανακοίνωσε στο keynote της για το MWC 2015 ότι συνεργάζεται με τη Valve για να παρουσιάσουν από κοινού το HTC Vive για να ανταγωνιστούν το Oculus Rift!

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το HTC Vive θα είναι αυτόνομη συσκευή με δική της οθόνη και υπολογιστή με πλατφόρμα SteamVR, σε αντίθεση δηλαδή με το GearVR της Samsung που βασίζεται σε smartphone. Παρά το γεγονός ότι η πλατφόρμα SteamVR υποστηρίζεται και από το Oculus Rift, η HTC ανέφερε ότι η συσκευή της θα φέρει διάφορες καινοτομίες και αποκλειστικότητες.

Η ανάλυση της οθόνης δεν έχει γίνει γνωστή, αλλά η εικόνα θα "τρέχει" σε 90fps. Επίσης, υπόσχεται ήχο απίστευτα υψηλής πιστότητας και συμβατότητα με τηλεχειριστήρια για υποστήριξη πληθώρας παιχνιδιών και όχι μόνο. Η πρωταρχική χρήση αφορά φυσικά το gaming, αλλά στα σχέδια των δύο εταιρειών είναι η επέκταση και στον χώρο του casual entertainment (ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα, browsing, virtual shopping κλπ.).

Θα περιμένουμε περισσότερες πληροφορίες μέσα στις επόμενες ημέρες και από το GDC 2015.

Loading