Η Huawei απέσπασε 8 βραβεία απο το GSMA στο MWC 2018

[Δ.Τ.]

Η Huawei έλαβε 8 πολύ σημαντικά βραβεία από το Global System for Mobile Association (GSMA) κατά τη διάρκεια τελετής απονομής βραβείων του Global Mobile (GLOMO) που πραγματοποιήθηκε στο Mobile World Congress (MWC 2018). Μεταξύ αυτών ήταν το βραβείο «Εξαιρετικής Συμβολής στην Κινητή Τηλεφωνία», το οποίο αναγνωρίζει την πολυετή συμβολή της Ηuawei στην προώθηση νέων τεχνολογιών, στην οικοδόμηση του ψηφιακού οικοσυστήματος, αλλά και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Αναλυτικά τα GLOMO βραβεία που έλαβε η Huawei στην έκθεση MWC 2018 είναι τα εξής:

  1. Εξαιρετικής συμβολής στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας - Huawei
  2. Καλύτερης καινοτομίας κινητών τηλεφώνων για έξυπνες πόλεις - Huawei NB-IoT Smart City Solution
  3. Καλύτερης καινοτομίας κινητών τηλεφώνων για αναδυόμενες αγορές - Λύση Huawei RuralStar
  4. Βραβείο Green Mobile - λύση Huawei TubeStar
  5. Καλύτερης κινητής υποδομής – «Οικογένεια» λύσεων Huawei Ultra-Wide Band RF
  6. Καλύτερης τεχνολογικής καινοτομίας κινητής τηλεφωνίας - Huawei CloudAIR
  7. Καλύτερης καινοτομίας λογισμικού δικτύων - Huawei 5G Core Solution
  8. Εξαιρετικής τεχνολογίας κινητών τηλεφώνων, επιλογή του CTO - Huawei CloudAIR

Πιο συγκεκριμένα, το βραβείο του GSMA για την «Εξαιρετική συμβολή στον τομέα της κινητής τηλεφωνίας» αναγνωρίζει άτομα, εταιρείες και οργανισμούς που συνέβαλαν σημαντικά στην ανάπτυξη του ICT κλάδου αλλά και στην πρόοδο στον τομέα της κινητής επικοινωνίας. Εκτός από την εισφορά της σε τεχνολογικό επίπεδο, η Huawei αναγνωρίστηκε για την εποικοδομητική συνεργασία που έχει με τον κλάδο της βιομηχανίας: συμμετέχει ενεργά σε πάνω από 360 φορείς τυποποίησης, βιομηχανικούς οργανισμούς και κοινότητες ανοιχτού κώδικα, όπου έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην καλλιέργεια του ευρύτερου ψηφιακού οικοσυστήματος.

Ο κος Ken Hu, εκ περιτροπής CEO του Ομίλου Huawei, παρέλαβε το βραβείο εξ’ ονόματος της εταιρείας.

"Κατά τη διάρκεια πολλών ετών έχουμε συνεργαστεί με πολλούς από εσάς για να εξελίξουμε το 3G, το 4G -και τώρα το 5G- αλλά και άλλες Τεχνολογικές Λύσεις Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να συνδεθούν και να απολαύσουν καλύτερες υπηρεσίες. Στην παρούσα στιγμή η Huawei συνδέει πάνω από το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού. Είμαι περήφανος για αυτό που πετύχαμε, καθώς ο κλάδος της κινητής τηλεφωνίας όλο και εξελίσσεται. Σύντομα θα αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο ενός συνδεδεμένου πλήρους, ευφυούς κόσμου και έχουμε ακόμη πολλή δουλειά να κάνουμε"

Ο κος Sunil Bharti Mittal, Πρόεδρος του GSMA και Ιδρυτής & Πρόεδρος των Bharti Enterprises, δήλωσε:

"Εκ μέρους του GSMA, θα ήθελα να συγχαρώ την Huawei για τη δέσμευσή της να εξελιχτεί ακόμα πιο πολύ ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών. Σε διάστημα 30 ετών η Huawei κατάφερε να γίνει ο μεγαλύτερος προμηθευτής εξοπλισμού κινητής δικτύωσης στον κόσμο. Η συμβολή της Huawei στα παγκόσμια πρότυπα, η προσέγγιση στην καινοτομία και η δέσμευση να βοηθήσουν πελάτες και συνεργάτες ώστε να επιτύχουν, θα έχει διαχρονικά αποτελέσματα στο μέλλον του κλάδου μας"

Πιο συγκεκριμένα με τη λύση του RuralStar, η Huawei συνδέει τα μη συνδεδεμένα μέρη, βοηθώντας τα απομακρυσμένα χωριά της Αφρικής να συνδεθούν με τον υπόλοιπο κόσμο. Με το TubeStar, η εταιρεία βοηθά τους εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα τους και να μειώσουν το κόστος ανάπτυξης του δικτύου, συνδυάζοντας πύργους, ερμάρια και αίθουσες εξοπλισμού σε σχεδιασμό microsite. Με ολοκληρωμένες λύσεις NB-IoT για έξυπνες πόλεις, καθιστά τη ζωή της πόλης πιο βολική και ασφαλή, παρέχοντας μια πλατφόρμα για ανοιχτή καινοτομία και υποστηρίζοντας εφαρμογές όπως το έξυπνο πάρκινγκ και τους έξυπνους πυροσβεστικούς κρουνούς. Ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, η Huawei δεσμεύεται να εξαλείψει το ψηφιακό χάσμα, να προστατεύσει το περιβάλλον και να διασφαλίσει τη σταθερή και ασφαλή λειτουργία δικτύων σε όλο τον κόσμο.

Οι τρέχουσες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο αριθμός των ασύρματων συνδέσεων ανά τον κόσμο θα αυξηθεί από 8 δισεκατομμύρια σε 20 δισεκατομμύρια έως το 2025. Αυτή η αύξηση στον όγκο των συνδέσεων, καθώς και μια ευρύτερη στροφή από την κινητή ευρυζωνικότητα για μεμονωμένους ανθρώπους στην ψηφιακή μετατροπή του βιομηχανικού κλάδου, θα παρουσιάσουν τεράστιες προκλήσεις στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Εν τω μεταξύ, περισσότεροι από 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Ο κλάδος του ΙCT έχει ακόμα πολύ δρόμο για να γεφυρώσει πλήρως το ψηφιακό χάσμα.

Διαχρονικά η εταιρεία έχει επιδείξει μεγάλη έμφαση στον τομέα της «Έρευνας & Ανάπτυξης» (R&D). Από το 2007 έως το 2016, η συνολική επένδυση της Huawei σε “R&D” ξεπέρασε τα $48 δις. δολάρια ΗΠΑ, έχοντας επενδύσει $11 δις. δολάρια ΗΠΑ μόνο το 2016. Τα τελευταία χρόνια, η Huawei έχει επικεντρωθεί στην εξέλιξη της επόμενης γενιάς ψηφιακών υποδομών καινοτομώντας σε τεχνολογίες «cloud”, τεχνητής νοημοσύνης και τεχνολογίες 5G. Συνεχίζει να διοχετεύει κάθε χρόνο 10 έως 15% των ετήσιων εσόδων της σε Έρευνα & Ανάπτυξη.

Η 30 ετών Huawei έχει συνεργαστεί με τηλεπικοινωνιακούς φορείς για την ανάπτυξη περισσότερων από 1.500 δικτύων ανά τον κόσμο, συνδέοντας το 1/3 του παγκόσμιου πληθυσμού. Πιστεύοντας στο τρίπτυχο διαφάνειας, συνεργασίας και κοινής επιτυχίας, η Huawei καινοτομεί με τους πελάτες και τους συνεργάτες της για την προώθηση ενός βιώσιμου βιομηχανικού οικοσυστήματος και συμβάλλει ενεργά στην ανάπτυξη του τομέα κινητής τηλεφωνίας, προάγοντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό και συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός πλήρους συνδεδεμένου, ευφυούς κόσμου.

 

Loading