Οι νέες μπαταρίες λιθίου της Huawei φέρουν την επανάσταση στα smartphones, wearables και όχι μόνο [Videos]

huawei-charge

Το ερευνητικό εργαστήριο Watt Lab της Huawei παρουσίασε μια νέα σειρά μπαταριών ιόντων λιθίου, οι οποίες μπορούν να φορτιστούν με δεκαπλάσια ταχύτητα σε σύγκριση με τις σημερινές μπαταρίες και μάλιστα χωρίς να επιδεινώνεται η κατάσταση του, πραγματοποιώντας ένα πολύ σημαντικό βήμα προς την επίλυση του προβλήματος της αυτονομίας για τις φορητές συσκευές.

Σύμφωνα με την εταιρεία,

“Τοποθετήθηκαν ετεροάτομα στους μοριακούς δεσμούς του γραφίτη στην άνοδο, τα οποία δρουν καταλυτικά για τη διέλευση των ατόμων του λιθίου. Η εξέλιξη αυτή θα οδηγήσει σε μια νέα επανάσταση για τις ηλεκτρονικές συσκευές, ιδιαίτερα για τα smartphones, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τις φορετές συσκευές. Σύντομα θα μπορούμε να φορτίζουμε πλήρως τη μπαταρία μέσα στον χρόνο που χρειαζόμαστε για να πιούμε έναν καφέ!”

Έχουμε την ευκαιρία να δούμε και δύο videos για την τεχνολογία της Huawei. Στο πρώτο μια μπαταρία χωρητικότητας 600mAh φορτίζεται από 0 – 68% μέσα σε μόλις 2 λεπτά (εφαρμογή για wearables) και στο δεύτερο μια μπαταρία 3000mAh φορτίζεται από 0-48% μέσα σε 5 λεπτά!

Για να έχουμε καλύτερη εικόνα, ας πάρουμε την περίπτωση του iPhone 6s που διαθέτει μπαταρία 1715mAh. Θεωρητικά, θα μπορούσε να φορτιστεί πλήρως σε λιγότερο από 7 λεπτά.

Οι μπαταρίες έχουν πιστοποιηθεί προς το παρόν μόνο από το εργαστήριο της Huawei, αλλά ελπίζουμε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή.

 

[Huawei]

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Huawei, Technology. Bookmark the permalink.
 • Apostolis Triantopoulos

  Σύντομα θα μπορούμε να φορτίζουμε πλήρως τη μπαταρία μέσα στον χρόνο που χρειαζόμαστε για να πιούμε έναν καφέ!

  1μιση με 2 ώρες δηλαδή..

 • Fotikis

  χαχα θεός! Όντως κάποιοι δεν υπολόγισαν τα ελληνικά στάνταρ του καφέ!

 • Prof.

  Το να φτιάξεις μπαταρία που φορτίζει γρήγορα δεν είναι τόσο δύσκολο. Τόσα και τόσα υλικά το καταφέρνουν. Τι επίδραση στην ζωή της μπαταρίας έχει το γρήγορο αυτό φόρτισμα; Αυτό δεν το ανακοίνωσαν τα εργαστήρια της Huawei.