Huawei Mate Series: Επαναπροσδιορίζοντας το Smartphone

[Δ.Τ.]

Η σειρά Mate της Huawei ανέκαθεν φημιζόταν για τα προηγμένα της smartphones με τα εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά και τις καινοτόμες λειτουργίες. Ποιος μπορεί, αλήθεια, να ξεχάσει το Mate 9 με τον αλγόριθμο μηχανικής μάθησης (το λεγόμενο machine learning) και την τεχνολογία SuperCharge ή ακόμα και το Mate 8 με το μεταλλικό σώμα και την Corning Gorilla Glass 4 οθόνη των 6”; Συνεχίζοντας την… παράδοση λοιπόν, η Huawei επεκτείνει τη σειρά Mate με δύο νέα μοντέλα, τα Huawei Mate 10 Lite και Mate 10 Pro, δύο συσκευές που ξεχωρίζουν.

Με την τεχνολογία ΑΙ η καθημερινότητά σας δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια

Το εντυπωσιακότερο στοιχείο του Huawei Mate 10 Pro, είναι το σύνολο ολοκαίνουριων τεχνολογιών και λειτουργιών που διαθέτει, το οποίο και αλλάζει ριζικά την εμπειρία χρήσης και κατ’ επέκταση την καθημερινότητα των χρηστών –και όλα αυτά σε μία εποχή που η καινοτομία στα smartphones είχε περιοριστεί σημαντικά. Η Huawei επένδυσε στο ουσιώδες και αποτελεσματικό “brain computing” δημιουργώντας μία συσκευή που δεν είναι απλά σε θέση να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των κατόχων της αλλά με τη δύναμη που της παρέχει η τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να τις αντιληφθεί, να τις καταλάβει και να προσαρμόσει σε αυτές τη λειτουργία της.

Ο Kirin 970, ο πρώτος επεξεργαστής τεχνητής νοημοσύνης με τον οποίο εξοπλίζεται το Huawei Mate 10 Pro, αποτελεί το «διαβατήριο» για την εποχή των intelligent machines, συσκευών ικανών να διαχειριστούν big data, να αξιολογήσουν πραγματικές καταστάσεις και με τη δύναμη του cloud να προσφέρουν στους χρήστες πρωτόγνωρες εμπειρίες. Intelligent machines σαν το Huawei Mate 10 Pro είναι πλέον σε θέση να ακούν, να διαβάζουν, ακόμα και να καταλαβαίνουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται ο άνθρωπος, προσφέροντάς του εν τέλει προσωποποιημένες λύσεις, υπηρεσίες και εμπειρίες.

Κάτι παραπάνω από απλά smartphones

Τα Huawei Mate 10 Lite και Mate 10 Pro υιοθετούν τα ίδια, κορυφαία στάνταρ κατασκευής με τα προηγούμενα μοντέλα Mate.

Το Mate 10 Pro περιβάλλεται από 3D γυαλί που του χαρίζει μοναδικό στυλ και πανέμορφη εμφάνιση. Καθώς το φως χτυπά στις επιφάνειές του και συναντά τα μοτίβα τους, δημιουργεί εφέ που τραβούν την προσοχή και σκιάσεις που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τις καμπύλες του design. Η προσεγμένη μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας εμφάνιση, το κομψό στυλ και ο πολυτελής χαρακτήρας του, καθιστά το Huawei Mate 10 Pro κάτι παραπάνω από smartphone, ένα πραγματικό status symbol.

Σε ό,τι αφορά το Huawei Mate 10 Lite, οι προσεκτικά σμιλεμένες του γωνίες και το πανέμορφο φινίρισμα, δημιουργούν ένα συμμετρικό, ενιαίο πλαίσιο, προσφέροντας μία υπέροχη αίσθηση στην αφή –με τη συσκευή να είναι παράλληλα και ιδιαίτερα άνετη στο κράτημα.

Χαρακτηριστικά που προκαλούν δέος

Κι αν για να αντιληφθεί κανείς πλήρως τα παραπάνω χρειάζεται να ζήσει την εμπειρία χρήσης μίας συσκευής Huawei Mate Series, μια απλή ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά των Mate 10 Lite και Mate 10 Pro θα τον πείσει.

Το πρώτο κρύβει μέσα του τον ισχυρό και αποτελεσματικό Kirin 659 ο οποίος πλαισιώνεται από 4 GB RAM, στοιχεία που σε συνδυασμό με τις τέσσερις κάμερές του (δύο στην πίσω όψη και δύο στην πρόσοψη με έξυπνο φλας για καλύτερες selfies), τον ηχητικό αλγόριθμο Huawei Histen, το σύστημα Eye Comfort 2.0 και βέβαια το περιβάλλον χρήσης EMUI 5.1, προσφέρουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία χρήσης.

Όσο για το Mate 10 Pro, εκεί δεσπόζει ο οκταπύρηνος Kirin 970 που είναι 20% ταχύτερος και 50% αποδοτικότερος από τον προκάτοχό του (τον επίσης εντυπωσιακό Kirin 960) χαρίζοντας εκπληκτικές επιδόσεις με αυξημένη αυτονομία. Η νέα κάμερα της Leica με το σύστημα διπλών φακών στα 20 & 12 MP θα απαθανατίσει την καθημερινότητά σας με επαγγελματική ποιότητα, χαρίζοντας φυσική εστίαση τη στιγμή που το καταπληκτικό bokeh θα μεταμορφώσει τα πορτρέτα σας. Το περιβάλλον χρήστη EMUI 8.0 μέσα από το οποίο επιτυγχάνεται άμεση πρόσβαση σε όλες τις προηγμένες λειτουργίες και υπηρεσίες των συσκευών, έρχεται να ολοκληρώσει το μωσαϊκό καινοτομίας που συνθέτουν τα δύο νέα Mate.

Τα Huawei Mate 10 Lite και Mate 10 Pro έρχονται να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή και την καθημερινότητά σας. Από το design και τον τρόπο με τον οποίο πλαισιώνουν την εμφάνισή σας, μέχρι τις λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης του Mate 10 Pro που θα αλλάξουν μια για πάντα την αλληλεπίδραση με τη συσκευή σας, ο καθένας θα βρει σε αυτά και κάτι μοναδικό, κάτι που θα κάνει την εμπειρία χρήσης τους ξεχωριστή και ανώτερη από καθετί άλλο έχει δοκιμάσει στο παρελθόν. Μοναδικό αρνητικό; Η υπομονή που θα πρέπει να κάνετε μέχρι να τα πάρετε στα χέρια σας, καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ελλάδα μέσα στον Νοέμβριο. Ας είναι… Χρειάστηκαν χρόνια για να περάσουμε από τα smartphones στα intelligent machines, δεν θα πειράξουν μερικές εβδομάδες ακόμα!

Loading