Huawei MateBook X/D/E: Τα νέα laptops της εταιρείας απέναντι στα MacBook και Microsoft Surface

Μετά τη Microsoft η σκυτάλη περνά στη Huawei, η οποία παρουσίασε πριν από λίγο σε εκδήλωση στο Βερολίνο τρία νέα MateBooks. Τα Huawei MateBook X και MateBook D είναι laptops με οθόνες 13'' και 15'', ενώ το MateBook E αποτελεί τον διάδοχο του περυσινού υβριδικού 2-σε-1 tablet.

Ξεκινώντας από το Huawei MateBook X, έχουμε να κάνουμε με ένα υπέρλεπτο premium μεταλλικό laptop με οθόνη 13'' ανάλυσης QHD (2560 x 1440, 16:9) που χαρακτηρίζεται από ελάχιστα περιθώρια (μόλις 4.4mm), με αποτέλεσμα η εταιρεία να δηλώνει ότι πρόκειται για τα μικρότερα που έχουμε δει ποτέ σε 13'' laptop. Ακόμη, είναι το πρώτο στον κόσμο με ηχεία τεχνολογίας Dolby Atmos. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν επεξεργαστή Intel Core i7 Kaby Lake, έως 8GB μνήμη RAM και έως 512GB αποθηκευτικό χώρο SSD. Η μπαταρία προσφέρει αυτονομία 10 ωρών και το λειτουργικό σύστημα είναι Windows 10 Signature Edition. Η τιμή του ξεκινά από τα €1399.

Περνάμε στο Huawei MateBook D, το οποίο θα μπορούσε να θεωρηθεί η μεγαλύτερη έκδοση του MateBook X αλλά με κάποιες αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Με οθόνη 15.6'' Full HD και επεξεργαστές Intel Core Kaby Lake 7ης γενιάς, η εταιρεία το προορίζει για "casual gamers" χάριν στην επιλογή για επεξεργαστή γραφικών Nvidia GeForce 940MX με 2GB GDDR5 VRAM. Η κατασκευή είναι επίσης μεταλλική και υποστηρίζει την τεχνολογία Dolby Atmos, ενώ οι επιλογές για μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο φτάνουν τα 16GB και 1TB HDD αντίστοιχα. Η τιμή του, πάντως, ξεκινά αρκετά χαμηλότερα στα €799.

 

Τέλος, το Huawei MateBook E είναι η βελτιωμένη έκδοση του περυσινού MateBook με καλύτερο επεξεργαστή (Intel Core Kaby Lake) και υψηλότερη ανάλυση (2160 x 1440). Ο χρήστης έχει επιλογή για μνήμη RAM έως 8GB και για αποθηκευτικό χώρο έως 256GB. Η τιμή του ξεκινά από τα €999.

Loading