Ο Hugo Barra αποχωρεί από τη Google για την Xiaomi!

barra

Ένα από τα δημοφιλέστερα στελέχη της Google, ο VP of Product Manager του Android, Hugo Barra, ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει την εταιρεία και βάζει πλώρη για την κινεζική  Xiaomi.

Η ανακοίνωση της παραίτησής του έρχεται λίγο μετά τα αποκαλυπτήρια του νέου Nexus 7 tablet, μια από τις πολλές παρουσιάσεις που πραγματοποίησε το ικανότατο πρώην στέλεχος της Google. Όσο για τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση του είναι μάλλον προσωπικοί και έχουν να κάνουν με τον πρόσφατο χωρισμό του από συνάδελφο του στη Google.

O ίδιος δηλώνει ενθουσιασμένος που θα συνεχίσει να εργάζεται για λογαριασμό του Android και φιλοδοξεί να διευρύνει το πελατολόγιο της Xiaomi πέρα από τα σύνορα της Κίνας.

Ο Hugo Barra ευχαρίστησε και αποχαιρέτησε τη Google μέσα από post του στο Google+:

"Μετά από 5½ χρόνια στη Google και σχεδόν 3 χρόνια στην ομάδα του Android -τους πιο εκπληκτικούς ανθρώπους που έχω συνεργαστεί ποτέ- αποφάσισα να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Σε μερικές βδομάδες θα ανήκω στην ομάδα της Xiaomi στην Κίνα προκειμένου να τη βοηθήσω να επεκτείνει τις επιχειρήσεις της παγκοσμίως. Ανυπομονώ για αυτή τη νέα πρόκληση και είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω να δουλεύω στο οικοσύστημα του Android."

[via]
Loading