Hyperloop: Στα σκαριά ο νέος "Δρόμος του Μεταξιού" για μεταφορά container από την Κίνα στην Ευρώπη μέσα σε μία ημέρα!

hyperloop-one-event-10

Ο Elon Musk εντυπωσίασε όλο τον κόσμο με την πρώτη δοκιμή του Hyperloop τον προηγούμενο μήνα στη Νεβάδα και μέσα στο διάστημα που μεσολάβησε έγιναν πολλές συζητήσεις σχετικά με την εγκατάσταση του φουτουριστικού τραίνου. Μία από αυτές κατέληξε σε συμφωνία που θα αλλάξει ριζικά τις εμπορικές σχέσεις μεταξύ Ευρώπης και Κίνας, και πιθανότατα την παγκόσμια οικονομία.

Hyperloop: Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για το “τρένο” του μέλλοντος

Συγκεκριμένα, η Hyperloop One ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη ρωσική Summa Group και έκανε γνωστό το σχέδιο των δύο εταιρειών για εφαρμογή του Hyperloop στο υπάρχον δίκτυο της Μόσχας με μακροπρόθεσμο στόχο τη δημιουργία ενός Hyperloop για τη μεταφορά εμπορικών αγαθών (containers) από την Κίνα στην Ευρώπη μέσα σε μόλις μία ημέρα!

Ο συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Hyperloop One, Shervin Pishevar, δήλωσε:

"Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία της Hyperloop One με τη Summa Group και τη Ρωσική Κυβέρνηση, έτσι ώστε να κατασκευάσουμε ένα Hyperloop στη Μόσχα. Οι ζωές των 16 εκατ. κατοίκων της ευρύτερης περιοχής θα βελτιωθούν δραματικά χάριν στην ταχύτητα των μεταβιβάσεων. Το μακροπρόθεσμο σχέδιο είναι να συνεργαστούμε με τη Ρωσία για την δημιουργία ενός νέου «δρόμου του μεταξιού»: ένα Hyperloop που θα μεταφέρει containters από την Κίνα στην Ευρώπη μέσα σε μία ημέρα"

Να σημειωθεί ότι η Hyperloop One διεξάγει έρευνες για εφαρμογή της τεχνολογίας της σε Ολλανδία, Ελβετία, Ντουμπάι, Λος Άντζελες, Ηνωμένο Βασίλειο, Φινλανδία και Σουηδία.

Σε άλλα νέα, εμείς περιμένουμε το μετρό της Θεσσαλονίκης...

[PR]

 

Loading