Hyperloop: Δείτε την πρώτη δοκιμή για το τραίνο του μέλλοντος που θα κινείται με 1100km/h! [Video]

hyperloop_tube

Οι ανησυχίες του Elon Musk δεν περιορίζονται μόνο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα (βλ. Tesla) και το ταξίδι στο Διάστημα (βλ. SpaceX), αλλά περιλαμβάνουν και το νέο σύστημα μεταφορών Hyperloop που όταν ανακοινώθηκε ως ιδέα πριν από 3 χρόνια, χλευάστηκε από πολλούς ως μη υλοποιήσιμο. Τελικά, ο Musk όχι μόνο προχώρησε την έρευνα, αλλά προχώρησε χτες και στην πρώτη επίδειξη του συστήματος στην έρημο της Νεβάδα (ΗΠΑ)!

Hyperloop: Όλα όσα θέλεις να γνωρίζεις για το “τρένο” του μέλλοντος

Η εταιρεία μετονομάστηκε σε Hyperloop One (από Hyperloop Technologies) και ο αντιπρόεδρος Josh Geigel αποκάλυψε ορισμένα στοιχεία για την λειτουργία του φουτουριστικού τραίνου. Συγκεκριμένα, επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιείται ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα προώθησης των βαγονιών (χωρίς να αναφέρει περισσότερα για την τεχνολογία) και ότι η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια παράγεται από πρωτοποριακές ηλεκτρικές μηχανές που δεν διαθέτουν κινούμενα μέρη.

hyperloop_tube_1

Ονομάζει τις μηχανές αυτές ως “blades”, επειδή μοιάζουν με λεπίδες που σπρώχνουν το βαγόνι μέσα στον αγωγό όπου κινείται. Υπενθυμίζουμε ότι το βαγόνι κινείται μέσα σε ένα αγωγό κενού, επομένως, δεν χρειάζονται πολλές τέτοιες μηχανές για την προώθηση του. Ο Geigel αναφέρει ότι απαιτείται εγκατάσταση στο 5-10% της διαδρομής δηλαδή περίπου κάθε 80km.

Στην χτεσινή επίδειξη, το βαγόνι έπιασε ταχύτητα 0-180km μέσα σε μόλις 1.1 δευτερόλεπτο! Στη συνέχεια έπεσε στην άμμο, καθώς δεν έχουν σχεδιάσει ακόμα το σύστημα πέδησης. Θεωρητικά, το Hyperloop μπορεί να φτάσει στο σημείο να κινείται με ταχύτητα 1100km/h σε έναν αγωγό πολύ χαμηλής πίεσης!

Δείτε και το σχετικό video:

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Technology. Bookmark the permalink.
 • kos g

  ειναι το μελλον στην μετακινηση εκτος το αρχικου κοστους το κοστος χρησης ειναι ελαχιστο

 • Αναστάσιος Χατζηαργυρίου.

  Σαν βλάκας περασμένων απεύχομαι το λάθος της βιασύνης.

 • Ή παραδοχή είναι το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι να προσπαθήσεις να επανορθώσεις.

 • Αναστάσιος Χατζηαργυρίου.

  Έχω κάνει 1000 πρώτα βήματα και λάνθανα σε λίγα.
  Εσύ στα πρώτα 10 βήματάκια πόσα λάθη έκανες?
  Δε θέλω απάντηση,ούτε να ξανασχολιάσεις.
  Εκτός αν παρεξήγησα το διφορούμενο σχόλιο σου.

 • Θα απαντώ ΠΑΝΤΑ όταν σχολιάζεις τα αρχικά μου σχόλια.
  Αν δεν το κάνεις, δεν έχω καμιά πρόθεση ούτε διάθεση να ασχοληθω μαζί σου. Έχεις πολύ δύστροπο και κακόγουστο χαρακτήρα.

 • Αναστάσιος Χατζηαργυρίου.

  Ρε μπαμπάλακα εσύ απάντησες στο αρχικό μου σχόλιο.

 • Και ΠΑΛΙ λάθος! Δεν είναι ή μέρα σου, σήμερα.
  ΕΣΥ απάντησες ΠΡΩΤΟΣ στο δικό μου αρχικό σχόλιο για το Καραμανλή και γιατί δεν πρέπει να τον αποκαλούμε εθνάρχη, λέγοντας ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου άνοιξε τα ξερονήσια.
  Όλα τα υπόλοιπα, σχόλιά μου, έπονται.
  Ψάξε το προσεκτικά, πριν με ξανά-κατηγορήσεις!

 • Τάσο, πες αλεύρι.
  Ο ΝΕΤΑΣ ΣΚΕΤΑΣ σε γυρεύει!

 • Just Comment

  Γράφεις αγαπητέ!!! Είχα δύσκολο πρωινό και ειλικρινά γέλασα!! Να είσαι καλά και εσύ και το άλλο το παλικάρι στον οποίο απαντάς!!

 • Αναφέρεσαι στον Αναστασιο Χ”αργυρίου; Εξαιρετικός κύριος! Μόνον που δεν είναι και τόσο παλληκάρι αυτός. Συνταξιούχος είναι, από χρόνια. Για αυτό και μπερδεύεται συχνά.

 • Pingback: Hyperloop: Στα σκαριά ο νέος "Δρόμος του Μεταξιού" για μεταφορά container από την Κίνα στην Ευρώπη μέσα σε μία ημέρα!()

 • Pingback: Hyperloop: Η πρώτη πραγματική γραμμή για το τραίνο του μέλλοντος κατασκευάζεται στο Dubai [Video]()