Hyperloop: Νέο ταχύτατο μέσο συγκοινωνίας με κάψουλες στις ΗΠΑ(;) [Video]

hyperloop-tubes

Στις 12 Αυγούστου ο CEO των Tesla Motors και SpaceX, Elon Musk, σκοπεύει να μας αποκαλύψει τα νέα του μεγαλεπήβολα σχεδια για το μέλλον που αυτή τη φορά δε θα αφορούν ταξίδια στο διάστημα αλλά ένα νέο μέσο συγκοινωνίας που τίποτα παρόμοιο του δεν έχουμε ξαναδεί.

hyperloop

Αυτό που οραματίζεται ο Musk είναι ένα νέο μέσο συγκοινωνίας με κάψουλες οι οποίες θα χωρούν 6-8 άτομα (και αποσκευές) έκαστη και θα μπορούν να ταξιδεύουν σε κενό αέρος με ταχύτητα 4.000 μιλίων την ώρα. Το νέο σύστημα θα ονομάζεται Hyperloop και όπως αναφέρει "θα αποτελεί κάτι ανάμεσα σε ένα αεροσκάφος Concorde, ένα railgun και ένα τραπέζι air hockey".

hyperloop-map

Οι κάψουλες θα κινούνται μέσα σε τεράστιους σωλήνες (που θα εκτείνονται σε όλες τις ΗΠΑ) και όλο το σύστημα θα τροφοδοτείται από ηλιακά πάνελ που θα βρίσκονται στο πάνω μέρος των σωλήνων. Το νέο μέσο συγκοινωνίας θα εκμηδενίζει κυριολεκτικά τις αποστάσεις (ο γύρος του κόσμου θα πραγματοποιείται σε μόλις 6 ώρες) και θα είναι το μοναδικό που δε θα επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες.

Στη θεωρία βέβαια όλα αυτά ακούγονται τέλεια αλλά το θέμα είναι και κατά πόσο είναι εφικτά στην πράξη...

[via]
Loading