Η Apple φαίνεται ότι επιτέλους θα λύσει το πρόβλημα των καμερών στα iPhone

Οι κάμερες των iPhone της Apple είναι από τις καλύτερες που μπορείτε να έχετε σε ένα smartphone. Η εγγραφή βίντεο είναι ιδιαίτερα κορυφαία. Ωστόσο, ένα εξόφθαλμο πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται σε κάθε γενιά, ακόμη και στο iPhone 15, και αυτό είναι η αντανάκλαση του φακού. Φαίνεται λοιπόν ότι η Apple πρόκειται να αντιμετωπίσει το ζήτημα, τουλάχιστον αν πιστέψουμε τις τελευταίες φήμες.

Σύμφωνα με μια διαρροή από τον Yeux1122 στο blog του, η Apple φέρεται να εργάζεται πάνω σε μια νέα τεχνολογία επίστρωσης που θα χρησιμοποιηθεί στον φακό της κάμερας του iPhone 16 Pro για να μειώσει το φαινόμενο του lens flare και να βελτιώσει την ποιότητα της εικόνας.

Η διαρροή, επικαλούμενη πηγή της εταιρείας, ισχυρίζεται ότι η Apple δοκιμάζει μια νέα τεχνολογία αντι-ανακλαστικής οπτικής επίστρωσης που ονομάζεται Atomic Layer Deposition (ALD) για χρήση στα νεότερα iPhone. Πρόκειται για την εναπόθεση υλικών ένα ατομικό στρώμα τη φορά, επιτρέποντας ακριβή έλεγχο του πάχους και της σύνθεσης.

Η ALD παράγει ένα πολύ λεπτό φιλμ που μπορεί να εφαρμοστεί πάνω σε ένα φακό κάμερας με απόλυτη ακρίβεια. Τα φιλμ που παράγονται με ALD μπορούν επίσης να εφαρμοστούν σε καμπύλους φακούς. Η ALD μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εφαρμογή αντι-ανακλαστικών επιστρώσεων σε φακούς φωτογραφικών μηχανών για τη μείωση της αντανάκλασης και του φαινομένου του φακού, τα οποία μπορεί να εμφανιστούν όταν μια ισχυρή πηγή φωτός λάμπει απευθείας στην πρόσοψη του φακού.

Όπως σημειώνει το Apple Insider, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων EV χρησιμοποιούν ήδη την ALD για τη μείωση των σφαλμάτων που προκαλούνται από το θάμπωμα του φακού στις κάμερες ελέγχου λωρίδας κυκλοφορίας. Με την προσθήκη της μεμβράνης ALD, ουσιαστικά ενός φίλτρου, οι κάμερες iPhone 16 Pro αναμένεται να ξεπεράσουν το πρόβλημα της αντανάκλασης του φακού, το οποίο ήταν ένα από τα κύρια θέματα κριτικής για τις κάμερες των iPhone μέχρι σήμερα.

Τόσο τα μοντέλα iPhone 16 Pro όσο και τα Pro Max αναμένεται να διαθέτουν έναν τετραπρισματικό φακό με φακό οπτικού ζουμ 5x, ο οποίος επί του παρόντος βρίσκεται μόνο στο μοντέλο iPhone 15 Pro Max. Το iPhone 15 Pro δεν διαθέτει αυτόν τον φακό ζουμ λόγω του μεγέθους του, αλλά τα μοντέλα iPhone 16 Pro αναμένεται να διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες και μεγαλύτερες μπαταρίες, δίνοντας χώρο για τον οπτικό φακό 5Χ.

[via]

Loading