IBM: Στα επόμενα 5 χρόνια θα χειριζόμαστε τις συσκευές μας με τη σκέψη! [Video]

Η ΙΒΜ δημοσίευσε για έκτη συνεχή χρονιά την ετήσια αναφορά της 'Five in Five', παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της για τις πέντε πιο αξιόλογες τεχνολογίες που θα δούμε μέσα στην επόμενη πενταετία. Ανάμεσα τους, η εταιρεία κάνει λόγο για συσκευές που θα χειριζόμαστε με τη δύναμη του μυαλού μας και πολλά άλλα...

Πράγματι, ερευνητές της IBM αναπτύσσουν αυτή τη στιγμή τρόπους σύνδεσης του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστές και smartphones, έτσι ώστε τα πάντα να γίνονται με τη δύναμη της σκέψης. Η εταιρεία εργάζεται πάνω σε headsets βιοπληροφορικής που έχουν την ικανότητα να διαβάζουν την ηλεκτρική δρατηριότητα του εγκεφάλου και να αναγνωρίζουν τις εκφράσεις του προσώπου. Όπως αναφέρει, η νέα τεχνολογία θα αρχίσει να εφαρμόζεται μέσα στα επόμενα 5 χρόνια, ξεκινώντας από τους τομείς των παιχνιδιών και της διασκέδασης.

Επιπλέον, η ΙΒΜ προβλέπει την ανακύκλωση της κινητικής ενέργειας και συγκεκριμένα την αξιοποίηση της ενέργειας που παράγεται από το τρέξιμο, το περπάτημα ή την ποδηλασία για την τροφοδοσία ολόκληρων σπιτιών, καταστημάτων ή και ολόκληρων πόλεων!

Συνεχίζοντας, κάνει λόγο για ολοκληρωτική εξάλειψη των passwords, με τους υπολογιστές να κάνουν χρήση τεχνολογίων eye-sensing ή αναγνώρισης φωνής για την ταυτοποίηση των βιομετρικών στοιχείων.

Η τέταρτη πρόβλεψη της εταιρείας -και ίσως η πιο ρεαλιστική- έχει να κάνει με τις mobile συσκευές· σύμφωνα με την IBM το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει στην κατοχή του μία τέτοια συσκευή (smartphone, tablet) ή και πρόσβαση στη mobile τεχνολογία μέχρι το 2017.

Τέλος, η εταιρεία προβλέπει το τέλος του junk mail και των άστοχων διαφημίσεων, με τις τελευταίες να γίνονται τόσο προσωποποιημένες που δε θα χρειαστεί να ξαναδούμε ποτέ κάτι το οποίο δε μας ενδιαφέρει.

Αρκετά ενδιαφέρουσες οι προβλέψεις της IBM για την ερχόμενη πενταετία και ανυπομούμε να τις δούμε σύντομα στην πράξη...


IBM Next 5 in 5 2011

[πηγή asmarterplanet]
Loading