IBM

100 χρόνια IBM, γεμάτα εφευρέσεις και καινοτομίες!

Σαν σήμερα 16 Ιουνίου 1911 ιδρύεται μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες που επηρέασαν συνολικά την ανθρωπότητα (και όχι μόνο την τεχνολογία), υπό την ονομασία Computing-Tabulating-Recording Company, η γνωστή σε όλους μας IBM!

IBM 100 years

Μπορεί στις μέρες μας να μην βρίσκεται συχνά στο επίκεντρο της δημοσιότητας, αλλά η συμβολή της ήταν και είναι καθοριστική για την εξέλιξη πολλών τεχνολογιών που θεωρούμε πλέον δεδομένες.

IBM Washington Office

Από τον προπομπό του PC μέχρι την υπολογιστική υποστήριξη της αποστολής Apollo στο Διάστημα και από το Project SABRE για τις αεροπορικές πτήσεις μέχρι τους υπερυπολογιστές και το πρόγραμμα αποκωδικοποίησης του DNA, η ιστορία της International Business Machines (IBM) στα παρακάτω videos και φωτογραφίες!


IBM - One Smart Century by TechGear


IBM Centennial Film: 100 X 100 - A century of... by TechGear

Πέρα από την τεχνολογία και την καινοτομία, οι άνθρωποι της IBM ήταν πολύ μπροστά από την εποχή τους σε ό,τι αφορά θέματα κοινωνικών διακρίσεων και ρατσισμού. Μόλις το 1914 προσέλαβε τους πρώτους εργαζόμενους με ειδικές ανάγκες, το 1934 τις πρώτες γυναίκες σε τεχνολογικά πόστα με μίσθο ισάξιο με των ανδρών, ενώ το 1953 ξεκαθάρισε ότι ποτέ δε θα διακρίνει κανέναν για το χρώμα, το φύλο ή τη θρησκεία του, αρκετές δεκαετίες πριν την ακολουθήσει ο επόμενος!


IBM Centennial Film: They Were There - People... by TechGear

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την ιστορία της IBM στην επίσημη ιστοσελίδα, ενώ κυκλοφορεί και το βιβλίο "Making the World Work Better: The Ideas That Shaped a Century and a Company"!

Loading