Η Intel υπόσχεται smartphones και tablets με Android 4.0 για το 2012

 

Στην προσπάθεια της να επαναπροσδιορίσει την παρουσία της στην αγορά mobile συσκευών, η Intel επιχειρεί νέο άνοιγμα σε συσκευές Android, ανακοινώνοντας ότι από την επόμενη κιόλας χρονιά θα δούμε τους επεξεργαστές της σε tablets και smartphones με λειτουργικό σύστημα Ice Cream Sandwich.

Με τους επεξεργαστές ARM και Qualcomm να κυριαρχούν στον mobile κόσμο, δε θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι η Intel είναι σχεδόν ανύπαρκτη στις αγορές smartphones και tablets αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα, από τον περασμένο Σεπτέμβριο έκανε φανερές τις προθέσεις της να στραφεί στο Android, ανακοινώνοντας ότι η επερχόμενη σειρά επεξεργαστών Intel Atom E Series θα υποστηρίζει για πρώτη φορά επίσημα την πλατφόρμα της Google και συγκεκριμένα την έκδοση Android 2.3 Gingerbread.

Τώρα, όπως ανακοινώνει, η έκδοση Ice Cream Sandwich για τον επερχόμενο επεξεργαστή Atom Medfield βρίσκεται ήδη σε στάδιο παραγωγής. Σύμφωνα με την Intel, οι πρώτες συσκευές που θα κάνουν χρήση των επεξεργαστών της θα κυκλοφορήσουν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2012.

[πηγή androidcommunity]

 

Loading