Intel-based smartphones με τιμή $199-299, ο στόχος της εταιρίας για το 2012!

Intel Smartphone

Η είσοδος της Intel στην αγορά των φορητών συσκευών (smartphones, tablets, laptops) αναμένεται ότι θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή φέτος, μετά και τις συμφωνίες που έχει κλείσει με τη Google (για το Android) και διάφορους κατασκευαστές (όπως Motorola, Lenovo, ZTE, Huawei κλπ.), ενώ ήδη έχει διαρρεύσει το Orange London που ίσως δούμε στην MWC 2012.

Μία από τις απορίες που έχουν προκύψει από την ενασχόληση της Intel με τους mobile επεξεργαστές, αφορά το τελικό κόστος των συσκευών που θα τους χρησιμοποιούν, με αποτέλεσμα η εταιρία να αποκαλύψει τις τιμές που θεωρεί ιδανικές για κάθε τύπο συσκευής, όπως έκανε και με την περίπτωση των Ultrabooks.

Σύμφωνα με ένα slide από παρουσίαση της Intel, το βάρος θα πέσει στην πώληση των κινητών τηλεφώνων/smartphones σε τιμές $199-$299, δηλαδή αρκετά προσιτές για να τραβήξει το ενδιαφέρον της αγοράς.

Intel Tablet

Στο ίδιο εύρος τιμών θα κινηθούν τα netbooks, ενώ τα tablets θα κοστίζουν από $399-$499, με τις τιμές να ανεβαίνουν ακόμα περισσότερο σε high-end tablets μεγέθους μέχρι 12.1''.

Ακόμη, αναφέρεται η κατηγορία των υβριδικών notebooks, συσκευές τύπου Asus Transformer, με συρόμενο ή αποσπώμενο πληκτρολόγιο που μετατρέπονται σε tablets, τα οποία θα κοστίζουν το πολύ μέχρι $699.

Τέλος, η Intel τιμολογεί τα laptops μεταξύ $300-$400, ρίχνει την τιμή των Ultrabooks (11'' και άνω) στα $599-$699 (από $1000), ενώ τα κορυφαία notebooks με επεξεργαστές Core i7 θα ξεκινούν από $799.

[πηγή Fudzilla]
Loading