Η Intel παρουσιάζει τον πρώτο deca-core επεξεργαστή για desktops στην ιστορία της

intel_broadwell_e

Σημαντικές οι ανακοινώσεις της Intel στην Computex 2016, με την εταιρεία να αποκαλύπτει τον πρώτο deca-core επεξεργαστή για desktops στην ιστορία της και το νέο Xeon chip με την κορυφαία τεχνολογία επεξεργασίας γραφικών, ενώ επιβεβαίωσε ότι πριν το τέλος του 2016 θα δούμε τη νέα γενιά επεξεργαστών με κωδική ονομασία "Kaby Lake" και τα νέα "Apollo Lake" chips για συσκευές 2-σε-1 και φθηνά notebooks.

Οι ανακοινώσεις της Intel έρχονται σε μια περίοδο που τα πράγματα δεν φαινόταν και τόσο καλά, καθώς σχεδιάζει να απολύσει 12.000 υπαλλήλους και να στρέψει την προσοχή της σε προϊόντα cloud και IoT (Internet of Things). Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι ακύρωσε την παραγωγή της επόμενης γενιάς Intel Atom για φορητές συσκευές...

Ας δούμε, όμως, τα "φρέσκα κουλούρια"!

Η νέα γενιά επεξεργαστών Intel Broadwell-E αποκτά τη νέα ναυαρχίδα με κωδική ονομασία Intel Core i7-6590X Extreme Edition, με 10 πυρήνες CPU, 25MB cache, υποστήριξη μνήμης DDR4-2400, 40PCIe lanes και ανθεκτικότητα σε 140watt (TDP). Η Intel δηλώνει ότι προορίζεται για "megatasking" και σαν παράδειγμα αναφέρει τη δυνατότητα αναπαραγωγής υλικού 4K στα 60fps με ταυτόχρονο livestreaming παιχνιδιού σε ανάλυση 1080p.

intel_broadwell_e_lineup

Προφανώς μιλάμε για "κτήνος" και όπως αντιλαμβάνεστε, η τιμή του δεν θα μπορούσε να είναι φθηνή. Η Intel το κοστολογεί στα $1723. Πιο προσιτές επιλογές είναι ο hexa-core Intel Core i7-6800K στα $424 και ο octa-core Intel Core i7-6900K στα $1089.

Σε ό,τι αφορά τα νέα Intel Xeon chips, αυτά προορίζονται για χρήση σε servers, workstations και άλλες βιομηχανικές εφαρμογές που μπορούν να επωφεληθούν από μια ισχυρή GPU π.χ. για rendering, 3D γραφικά, εικονική πραγματικότητα κ.ά. Είναι τα πρώτα στην ιστορία της εταιρείας με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Intel Iris Pro P580.

[via]

 

 

Loading