H Intel παρουσιάζει υπολογιστή σε μέγεθος SD κάρτας, την πλατφόρμα dual OS [CES 2014]

Intel Edison

Μεγάλη έμφαση έδωσε η Intel στις φορετές συσκευές και στην επιτάχυνση του ρυθμού ανάπτυξης της συγκεκριμένης αγοράς στη φετινή CES 2014 ανακοινώνοντας το Edison, έναν υπολογιστή σε μέγεθος SD κάρτας με ενσωματωμένες ασύρματες δυνατότητες και υποστήριξη για πολλαπλά λειτουργικά συστήματα.

Συγκεκριμένα, η Intel χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που διαθέτει και την κατασκευαστική διαδικασία των 22nm κατασκεύασε ένα πλήρες υπολογιστικό σύστημα που μπορεί να τρέξει Linux με δυνατότητες Wi-Fi και Bluetooth. Και όλα αυτά στο μέγεθος μιας SD κάρτας! Από το πρωτότυπο μέχρι την παραγωγή ο Edison θα αποτελέσει αντικείμενο καινοτομίας και ανάπτυξης μιας πληθώρας προϊόντων που θα δούμε - αν όλα πάνε καλά- το ερχόμενο καλοκαίρι.

H εταιρεία, επίσης, παρουσίασε κάτι που αποκαλεί 'dual OS platform', μια τεχνολογία ειδικά σχεδιασμένη για να υποστηρίξει Android και Windows μαζί σε μία συσκευή. Με ένα μόλις κουμπί ο χρήστης θα μπορεί να εναλλαχθεί μεταξύ δύο λειτουργικών χωρίς καθυστέρηση και πάνω από όλα με ασφάλεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε κάτι τέτοιο, βέβαια, (βλέπε Asus Transformer Book Trio) αλλά η προσπάθεια της Intel είναι οργανωμένη και θα έχει την υποστήριξη μεγάλου εύρους κατασκευαστών.

[via Intel]

Loading