Intel Medfield: Τα Benchmarks δείχνουν εντυπωσιακές επιδόσεις!

 

Όπως είδαμε, η Intel σχεδιάζει να επιχειρήσει νέο άνοιγμα στη mobile αγορά (και συγκεκριμένα σε συσκευές Android) με την επερχόμενη σειρά SoC επεξεργαστών της,Medfield, ανταγωνιζόμενη ουσιαστικά τους επεξεργαστές Qualcomm Snapdragonκαι Nvidia Tegra που βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARM. Τι γίνεται όμως με τις επιδόσεις;

Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη κυκλοφορία της νέας σειράς επεξεργαστών, η ιστοσελίδα VR-Zone δημοσίευσε ήδη τα πρώτα benchmark tests και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά! Να σημειώσουμε ότι τα benchmarks πραγματοποιήθηκαν σε ένα πρωτότυπο tablet με οθόνη 10.1'' ανάλυση 1280x800, 1GB RAM, Bluetooth, WiFi και λειτουργικό σύστημα Android 3.x Honeycomb.

Στο benchmark Caffeinemark 3, ο Medfield (στο 1.6 GHz) κατόρθωσε να σημειώσει σκορ 10.500, αρκετά εντυπωσιακό συγκριτικά με τα 7.500 του Tegra 2, 8.000 του Snapdragon MSM8260 και 8.500 του Samsung Exynos.

Από την άλλη πλευρά, ο  Medfield έδειξε να υστερεί στο θέμα της κατανάλωσης και κατ' επέκτασιν στην αυτονομία. Σε idle mode, απαίτησε 2.6W, δηλαδή 0.6W άνω του ιδανικού στόχου, ενώ κατά την αναπαραγωγή video ο Medfield έφτασε στην κατανάλωση 3.6W, τη στιγμή που ο τελικός στόχος της Intel είναι τα 2.6W.

Αν καταφέρει να βελτιώσει τελικά το ζήτημα της αυτονομίας, θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η Intel έχει στα χέρια της ένα πολλά υποσχόμενο χαρτί...

Τέλος, αφήνοντας στην άκρη τις mobile συσκευές, με καθυστέρηση τριών μηνών έκανε σήμερα το ντεμπούτο της σήμερα και η νέα σειρά επεξεργαστών για netbooks της εταιρείας, Cedar Trail, αποτελούμενη μέχρι στιγμής από τους Atom N2600 (1.6GHz) και N2800 (1.86GHz). Τα πρώτα Cedar Trail netbooks αναμένεται να δούμε στις αρχές του 2012.

[πηγή vr-zone]
Loading