LibreOffice: Η Intel νέος σύμμαχος για την open-source σουίτα!

LibreOffice

Η The Document Foundation (TDF), υπεύθυνη για τη δημιουργία του LibreOffice, ανακοίνωσε μια νέα και πολύ σημαντική συμμαχία με την Intel, η οποία όχι μόνο ξεκίνησε τη διάθεση της δωρεάν σουίτας μέσα από το κατάστημα εφαρμογών Intel AppUp, αλλά θα ενισχύσει οικονομικά τον οργανισμό (FOSS - free open source software) για τον ανταγωνισμό της σουίτας Microsoft Office!

Η ειδική έκδοση του LibreOffice που διατίθεται μέσα από το κατάστημα Intel AppUp Center έχει δημιουργηθεί από τη SUSE, υποστηρίζει 5 διαφορετικές γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ισπανικά), υπόσχεται εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση/απεγκατάσταση σε υπολογιστές Windows PC και περιλαμβάνει προγράμματα για την επεξεργασία κειμένου, τη δημιουργία παρουσιάσεων κλπ.

Ο εκπρόσωπος της The Document Foundation, Florian Effenberger, δήλωσε:

"Είμαστε ενθουσιασμένοι για το γεγονός ότι προστέθηκε και η Intel στους υποστηρικτές μας. Η TDF έχει αφιερωθεί στη δημιουργία της σουίτας, αλλά εκτιμούμε ιδιαίτερα την υποστήριξη και τις συμβουλές που αποκομίζουμε από οργανισμούς όπως οι SUSE, Red Hat, Google, Free Software Foundation και Software in the Public Interest"

Από τη μεριά του, ο επικεφαλής για open-source λογισμικό της Intel, Dawn Foster, δήλωσε:

"Οι μηχανικοί μας έχουν δουλέψει αρκετά με τον κώδικα του LibreOffice, για να βελτιστοποιήσουν τη σουίτα για το hardware της εταιρίας μας. Η προσθήκη στο AppUp Center ήταν κάτι το προφανές, αλλά ετοιμάζουμε και κάτι εντυπωσιακό για τους χρήστες των Ultrabooks"

Η μόνη που δεν αισθάνεται όμορφα, προφανώς είναι η Microsoft...

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Loading