H Intel εργάζεται σε μια πλατφόρμα τηλεόρασης με Live Web TV υπηρεσίες

H Intel επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια του D: Dive Into Media που διοργανώνει το AllThingsD ότι η εταιρεία εργάζεται πάνω σε μια νέα πλατφόρμα τηλεόρασης που μπορεί να κάνει το ντεμπούτο της πιθανόν και πριν το τέλος του 2013. Ο αντιπρόεδρος Erik Huggers γνωστοποίησε την ύπαρξη του Intel Media, ενός νέου τμήματος που συντάχθηκε πριν ένα χρόνο με νέους ανθρώπους από Apple, Netflix και Google, οι οποίοι «έχουν αφοσιωθεί στην κατασκευή μιας πλατφόρμας τηλεόρασης Internet».

Αυτό σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα μπορούν αγοράσουν την τηλεόραση απευθείας από την Intel - η τηλεόραση προφανώς θα περιλαμβάνει υλικό, όπως επεξεργαστή κτλπ, σχεδιασμένο από την ίδια την εταιρεία - αλλά και περιεχόμενο. «Εργαζόμαστε με ολόκληρη την βιομηχανία για να βρούμε πως θα φέρουμε την ζωντανή τηλεόραση στους καταναλωτές μέσω Internet». Για παράδειγμα, η συσκευή θα διαθέτει κάμερα για να ελέγχει ποιος βλέπει τηλεόραση και να παραδίδει μια καλύτερη και πιο προσωπική εμπειρία (!)

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο της Intel, η οποία και αυτή με τη σειρά της επιθυμεί να αφήσει το σημάδι της σε έναν πολλά υποσχόμενο χώρο, αυτό της τηλεόρασης και του σαλονιού. Μένει να δούμε εάν η προσπάθεια της εταιρείας θα αποδώσει καρπούς και αν θα μπορέσει να κάνει την διαφορά εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού.

[via AllThingsD]

Loading