Η Intel θέλει οθόνες αφής, διαχείριση με χειρονομίες και άλλα εντυπωσιακά για τα Ultrabooks [CES 2012]

Η παρουσίαση της Intel στην CES 2012 κινήθηκε γύρω από το παρόν και το μέλλον των Ultrabooks, με την εταιρία να πιστεύει ότι φέτος θα είναι η χρονιά τους με περισσότερα από 75 νέα μοντέλα να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο 2012.

Intel Nikiski

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, πάντως, βρήκαμε στα concepts της εταιρίας για μελλοντικά Ultrabooks, με την Intel να οραματίζεται οθόνες αφής, NFC chips, επιταχυντόμετρα, αισθητήρες απόστασης, αναγνώριση χειρονομιών και γενικότερα διαχείριση του υπολογιστή χωρίς καν να τον αγγίζει ο χρήστης!

Από τα κορυφαία concepts είναι το Intel Nikiski, ένα εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ Windows 8 laptop με διάφανο touchpad που εκτείνεται σε ολόκληρη την περιοχή κάτω από το πληκτρολόγιο (εκεί που ακουμπάμε τα χέρια μας δηλαδή). Το εντυπωσιακό είναι ότι ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει ολόκληρο το χώρο με τα δάκτυλα του, αλλά μόλις ακουμπήσει τις παλάμες του, αυτές αγνοούνται από το σύστημα!

Intel Nikiski Transparent TouchPad

Ακόμη, όταν ο χρήστης σβήνει τον υπολογιστή, ένα μέρος της οθόνης παρουσιάζει κάποια widgets από το λειτουργικό σύστημα Windows 8, τα οποία συνεχίζουν να ενημερώνονται και είναι ορατά επάνω στο διάφανο touchpad. Τέλος, σε περίπτωση που πατήσει επάνω σε κάποιο από τα widgets, τότε μόλις ανοίξει τον υπολογιστή θα μεταφερθεί στην αντίστοιχη εφαρμογή. Πάντως, φαντάζει μακρινή η μαζική παραγωγή του Intel Nikiski.

Intel Ultrabook TouchScreen

Στη συνέχεια, η Intel επικεντρώθηκε στο πως θα καταφέρει να ενσωματώσει στα Ultrabooks τεχνολογίες αφής και αισθητήρες που συναντάμε σε tablets ή smartphones, παρουσιάζοντας κάποια gaming notebooks οπου ο χρήστης μπορεί να μετακινεί την οθόνη π.χ. για να πάρει μια στροφή σε ένα παιχνίδι racing, ενώ κάποια άλλα διέθεταν αισθητήρα απόστασης και προσάρμοζαν την εικόνα ανάλογα με τη θέση του χρήστη.

Intel Ultrabook Slider Concept

Τέλος, παρουσίασε concepts από Ultrabooks με συρόμενο μηχανισμό, για μετατροπή από laptop σε tablet, οπότε η τεχνολογία αφής είναι πραγματικά χρήσιμη, αλλά και κάποια με αισθητήρες αναγνώρισης χειρονομιών, για διαχείριση του υπολογιστή χωρίς καν να υπάρχει επαφή.

Δε γνωρίζουμε πόσα από αυτά θα βρεθούν στα ράφια των καταστημάτων, αλλά η Intel φαίνεται αποφασισμένη να κατακτήσει τον κόσμο με τα Ultrabooks!


Intel Niksiki ultrabook concept with transparent...


Ultrabook with motion sensors for gaming


Ultrabook with gesture support for hands-free...

Loading