Διαδραστική βιτρίνα σε βιβλιοπωλείο στην Πάτρα! [Video]

Μπορεί η χώρα μας να περνά δύσκολες στιγμές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν αξιόλογες προσπάθειες από συμπατριώτες μας εντός των συνόρων.

Interactive Bookstore Showcase

Μία από αυτές είναι η διαδραστική βιτρίνα που δημιούργησε ο Πέτρος Βρέλλης, (ηλεκτρολόγος μηχανικός, καλλιτέχνης και υπεύθυνος του τμήματος διαδραστικότητας της εκδοτικής εταιρίας "anima libri-αχαϊκές εκδόσεις"), η οποία έχει τοποθετηθεί σε κεντρικό βιβλιοπωλείο στην Πάτρα και επιτρέπει στους πελάτες να επιλέξουν και να ξεφυλλίσουν τα βιβλία που εκτίθενται.

Το project βασίστηκε σε open source βιβλιοθήκες και δεν αποτελεί εφαρμογή touchscreen. Η εικόνα προβάλλεται μέσω βιντεοπροβολέα στο τζάμι της βιτρίνας και μέσω ειδικά διαμορφωμένου software, γίνεται ανίχνευση της κίνησης των χεριών του χρήστη και αντίστοιχη επεξεργασία της εικόνας που προβάλει ο βιντεοπροβολέας.

Αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που καθιστούν την συγκεκριμένη εγκατάσταση οικονομικά συμφέρουσα μιας και ο εξοπλισμός που απαιτείται είναι απλά ένας projector, μια συσκευή ανίχνευσης κίνησης (χαμηλού κόστους) και ένας υπολογιστής.

Interactive Bookstore Showcase 1

Να σημειωθεί ότι το όλο εγχείρημα αποτελεί καρπό φιλίας και συνεργασίας, που ξεκίνησε από τα φοιτητικά χρόνια, μιας παρέας ηλεκτρολόγων μηχανικών του Πολυτεχνείου της Πάτρας, αλλά και νέων μηχανικών που προστίθενται σταδιακά στην ομάδα, απόδειξη ότι η καινοτομία, οι πρωτοποριακές ιδέες αλλά και η ικανότητα στην υλοποίηση δεν έχουν μεταναστεύσει ακόμα από την χώρα.


Διαδραστική βιτρίνα βιβλιοπωλείου - Interactive... by TechGear

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Λεωνίδα Πανόπουλο για τις χρησιμότατες πληροφορίες!

Loading