Τι περιορισμούς θέτει κάθε χώρα στο Internet [Infographic]

internet-censorship-world-map-top

Με την ενημέρωση που έχουμε τα τελευταία χρόνια δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι το Internet δεν είναι το ίδιο ελεύθερο σε όλες τις χώρες του κόσμου. Άλλες απαγορεύουν τα torrents, άλλες το πορνό, άλλες τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, άλλες τις πολιτικές-κοινωνικές απόψεις και άλλες γενικά την πρόσβαση!

Στο παρακάτω γράφημα μπορούμε να δούμε περίπου τι απαγορεύσεις ισχύουν σε κάθε χώρα. Γνωρίζατε ότι στην Ελλάδα “θεωρητικά” υπάρχει περιορισμός για τα torrents, την πορνογραφία και τα social media;

internet-censorship-world-map

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+
This entry was posted in Internet. Bookmark the permalink.
 • Michael Papoutsakis

  Και τι ακριβώς περιορισμούς έχουμε στην Ελλάδα? Η έρευνα είναι λίγο μπροστά γιατί ετοιμάζουν ειδική φορολογία σε τσόντες και φουμπού ? Ε τότε είναι που θα ξεσηκωθούμε ούλοι !!!

 • Michael Merkouriadis

  Ούτε καν;

 • Alex

  Η Ελλάδα περιορίζει την πρόσβαση σε πόρνο και τορρεντς?? για αυτό το piratebay ειναι νούμερο 34 στην δημοφιλια στην Ελλαδα και το xhamster νουμερο 38!!!

 • Tito Packer

  Πραγματικά τι περιορισμός υπάρχει?Η έρευνα άμα κρίνω από την ελλάδα χάνει σε αξιοπιστία..ποιο μέτρο κατά του τόρρεντ υπάρχει?ή για το πορνό?Κανένα…

  Στο θέμα ελευθερία του ίντερνετ αν εξαιρέσουμε κάτι θεματάκια τύπου Παστίτσιου (που είναι περισσότερο ελευθερίας λόγου και θρησκοληψία ανεξαρτήτως μεσου) η Ελλάδα είναι πολύ καλά παραδόξως…

 • Παιδιά να ελέγχετε πρώτα τι δημοσιεύετε στο blog…

 • Νίκος

  Και επίσης γεωγραφικά η Τουρκία ανήκει στην Ασία! 😛

 • Hellas

  βρε μπας και μας προετοιμαζουν για κάτι…??

 • Angel Panagiotopoulos

  Ο παστίτσιος που λες οτι αποτελεί θέμα θρησκοληψίας προσβάλει τα πιστεύω πολλών ανθρώπων. Και όσον αφορά την έλλειψη ελευθερίας λόγου, η ελευθερία χρειάζεται και σεβασμό.

 • Tito Packer

  Αν προσβάλλεσαι από κάτι απλά το αγνοείς…σιγά μην λογοκρίνουμε ότι προσβάλει μια μερίδα ατόμων (μικρή μεγάλη δεν έχει σημασία)…με το σκεπτικό σου καλώς δεν έχει παιχτεί ακόμα έτος 2014 ΠΟΤΕ σε δημόσια προβολή ούτε σε σινεμά ούτε στη τηλεόραση ο “Τελευταίος Πειρασμός” των Καζανατζάκη/Σκορσέζε.

  Επίσης εμένα δεν με προσβάλει απλά αλλά με επιβαρύνει και φορολογικά να πληρώνω τη πίστη μερικών…αν θέλουν να την πληρώνουν μόνοι τους όπως κάνουν όλες οι υπόλοιπες θρησκείες σε όλες τις χώρες του δυτικού κόσμου.

 • Angel Panagiotopoulos

  Λυπάμαι ειλικρινέστατα που επιβαρύνεσαι οικονομικά επειδή εγώ πιστεύω και θα συμφωνήσω μαζί σου στο γεγονός ότι, κάθε τι που σε προσβάλλει απλά μπορείς να το αγνοήσεις. Αλλά αν προσβάλλω εγώ για παράδειγμα τους ομοφυλόφιλους, με τον ίδιο τρόπο που ο παστίτσιος προσβάλλει εμένα και άλλους εκατομμύρια χριστιανούς, πιστεύεις ότι δεν θα είχα την ίδια μεταχείριση με αυτόν, αν σκεφτείς και μόνο το γεγονός ότι στην περίπτωση του παστίτσιου αντιτάχθηκε επίσημα σ ‘εαυτόν μόνο η εκκλησιά και ενώ η δικιά μου περίπτωση θα έφτανε μέχρι και σε δημόσιες τοποθετήσεις εκατοντάδων διάσημων (στυλ μαντόνας και όχι μόνο) που θα με κατηγορούσαν για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά ξέχασα η περίπτωση του παστίτσιου δεν αποτελεί καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά θρησκοληψία.

 • Tito Packer

  Δεν είναι το ίδιο φίλε μου..ο Παστίτσιος σατύριζε/κορόιδευε/γελοιοποιούσε πες το όπως θες έναν άνθρωπο που έβγαινε και έλεγε ότι ο καρκίνος είναι δώρο απ’τον Θεό…έβγαζε προφητείες και εκμεταλλευόταν όχι την πίστη αλλά την ευπιστία πόσων ανθρώπων…όλα αυτά είναι συνειδητότατες πράξεις..δεν τον έκρινε κανένας για την πίστη του…αν αύριο βγει ένα ομοφυλόφιλος και αρχίζει και διαδίδει ότι το πρωκτικό σεξ π/χ θεραπεύει τον καρκίνο ή την γρίπη εννοείτε ότι είναι θεμιτότατο να τον κοροϊδεύει ο καθένας…αλλά το να βγεις και να κοροϊδεύεις ή να στηλιτεύεις τον σεξουαλικο προσανατολισμό κάποιου είναι καθαρά ρατσιστικό και ηλίθιο…καταλαβαίνεις την διαφορά φαντάζομαι. Είναι άλλο πράγμα να κοροϊδέψεις ή να κρίνεις μία οποιαδήποτε επιλογή…αλλά όχι μια εκ γενετής κατάσταση..είναι σαν να κοροϊδεύεις κάποιον επειδή γεννήθηκε κοντός ή κοκκινομάλης πχ.

  ΥΓ Επίσης δεν είναι το ίδιο να σατιρίζεις μια ομάδα καταπιεσμένη από την κοινωνία με το να σατυρίζεις μια καθαρά και νόμιμα προνομιούχα ομάδα.

 • namaste

  ΕΛΕΟΣ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ -.- ……

  (άκου περιορισμός σε torrent και porn….όλοι μέσα θα ήμασταν )….

  σοβαρευτείτε στο τι γράφετε…

  (ακολουθείται τον δρόμο του γιωργάκη… και θα δίνετε ομιλίες για το πως είναι να είσαι μπλόγκερ στην ελλάδα)

 • Angel Panagiotopoulos

  Μ’ αρέσουν κάποιες απόψεις που έχεις και μπράβο σου άλλα θα διαφωνήσω σε κάποιες άλλες. Όσον αφορά την γνώμη του γέροντα για τον καρκίνο μαζί του θα συμφωνήσουν και πολλοί καρκινοπαθεις και έχω ακούσει πολλούς με τα ίδια μου τα αυτιά που ευχαριστούν το Θεό για τον καρκίνο που έχουνε. Τι γνώμη που έχεις για τον γέροντα, για την εκκλησία για τους κληρικούς, τον χριστιανισμό και τον Θεό (δυστυχώς κατά την γνώμη μου, άλλα απόλυτα σεβαστή, άλλωστε ο καθένας έχει το δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει) δεν μπορώ και δεν θέλω να στην αλλάξω γιατί ακριβώς σέβομαι τα πιστεύω σου αλλά (με την ευκαιρία και πάλι κατά την γνώμη) ο Παστιτσιος αυτό ακριβός έκανε σατιρίζοντας τον γέροντα εκβίαζε τα πιστεύω, τα δικά μου και πολλών ακόμα εκκατομμυριων ανθρώπων. Κλείνοντας θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για αυτήν την επικοδημητική, διαδικτυακή συζήτηση που είχαμε και να με συγχωρέσεις που δεν πρόκειται να απαντήσω σε κάποια τυγχόν απάντηση σου γιατί απλούστατα πιστεύω ότι είναι ανώφελο να διαφωνούμε για τα πιστεύω μας και τις ιδέες μας χωρίς να έχουμε κάτι άλλο να χωρίσουμε (όχι ότι και να είχαμε θα το έβρισκα ωφέλιμο) άλλα το να διαφωνούμε και να μιλάμε για ένα πρόσωπο το οποίο δεν είναι ούτε καν στη ζωή και δεν μπορεί να υποστηρίξει τον εαυτό του δεν είναι και τόσο δίκαιο. Τέλος θα ήθελα να πω πως πιστεύω ότι αν ζούσε ακόμα ο γέροντας το μόνο που θα έκανε βλέποντας την συνομιλία μας και γενικά για το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί με το όνομα του θα ήταν το να γελάσει και να προσευχηθεί άρα με το να μαλώνω και να φωνάζω εγώ και οποιοσδήποτε άλλος έρχεται σε αντίθεση ακόμη και με τα ίδια του τα πιστεύω (αλλά άνθρωποι ήμαστε όλοι μας και λάθη κάνουμε και την ευκαιρία έχουμε να μετανοιονουμε για αυτά) γιατί ο Θεός δεν χρειάζεται δικηγόρο και μάτια έχει και βλέπει. Καληνύχτα και πάλι σε ευχαριστώ.

  Υ.Γ. αν σε οποιοδήποτε σημείο οποιασδήποτε απάντησης μου ο λόγος μου φαίνεται ειρωνικός χίλια συγνώμη απροσεξία μου.

 • Tito Packer

  Δεν θέλω να σε πανικοβάλλω αλλά η Ορθοδοξία είναι όχι αυτό που κράτησε την Ελλάδα ζωντανή αλλά αυτή που σκότωσε κάθε τι ελληνικό πολύ πριν την Τουρκοκρατία (καταστροφές άπειρων ναών,απαγόρευση Ολυμπιακών αγώνων και αρχαιοελληνικών τελετών,διώξεις δωδεκαθειστών)…η Ελλάδα πέθανε την στιγμή που πάτησε το πόδι του σε αυτή ο Σαούλ…

  Διάβασε λίγο και θα δεις ότι δεν υπήρξε κατοχή ή Χούντα στην Ελλάδα και η εκκλησία να μην βγήκε κερδισμένη στο τέλος της…δεν είναι τυχαίο ότι το 80% της περιουσίας της είναι με Οθωμανικά χρυσόβουλα συμβόλαια…

 • Nick

  Ενδιαφέρουσα οπτική αλλά τόσο τα ιστορικά γεγονότα (“κρυφό” σχολειό, ελληνικά κείμενα, βυζαντινή παράδοση, συμβολή εκκλησίας στην επανάσταση κτλ που είναι γνωστά) λένε ακριβώς πως επιβίωσε το ελληνικό εθνος κατά την τουρκοκρατία. Άλλες φυλές αφομοιώθηκαν από τους Τούρκους ακριβώς γιατί δεν είχαν κανένα στοιχείο συντήρησης (καταγεγραμένη ιστορία, μόρφωση, θρησκεία) που να τους συνδέει με το παρελθόν. Τα έθνη δεν πεθαίνουν από τον οποιονδήποτε “Σεούλ”. Πεθαίνουν όταν ξεχάσουν τα στοιχεία (ιστορία, θρησκεία, πολιτισμό κτλ) που τους ξεχωρίζουν από τους άλλους. “Όσοι ξεχνούν το παρελθον δεν έχουν μέλλον” δεν είναι τυχαίο.

  Η ελληνορθοδοξη Εκκλησία δεν έχει να κάνει με το εκάστοτε πολίτευμα (Χούντα, δικτατορία, κατοχή από κατακτητή) είναι απλά ένας μηχανισμός συντήρησης που μας θυμίζει τις αξίες στις οποίες βασιστήκαμε εμείς (και ο δυτικός πολιτισμός) των τελευταίων 2000 χρόνων συμβάλοντας έτσι στην συντήρηση των αξιών αυτών (ήθη, έθιμα, πολιτισμός κτλ.). Ετσι κι αλλιώς η εκκλησία δεν υπόσχεται την υπεράσπιση του πολιτεύματος (το καλό και το συμφέρον του έθνους δεν έχουν άμεση σχέση με το πολίτευμα) αλλά των ελλήνων ορθοδόξων χριστιαννών. Άρα ενδιαφέρεται κυρίως για την ύπαρξη της και αυτούς που την ακολουθούν δηλ Ελληνες ορθόδοξοι χριστιανοί

  Δυστυχώς όμως πολλοί λόγω εμπαθειας προσπαθούν να προσδόσουν στο θεσμό της εκκλησίας πολιτικοιδεολογικά χαρακτηριστικά τα οποία φυσικά και δεν μπορεί να έχει ένας θρησκευτικός μηχανισμός πόσο μάλλον χριστιανικός. Τώρα αν κάποιοι παπάδες προσπαθούν να κάνουν πολιτική ή πολίτικοί προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν την εκκλησία είναι άλλο θέμα μιας και μιλάμε για πρόσωπα και όχι για θεσμούς.

  Πρέπει να διαβάζουμε ιστορία με τη λογική του γκρι και όχι του άσπρου/μαύρου ανάλογα με το τί συμπαθούμε. Και μιας και βλεπω ότι οι “συμπάθιες” σου είναι συγκεκριμένες και η όλη οπτική σου ως Νεο”έλληνας” προς την ιστορία είναι αρκετά στενότερη από τη δική μου και δεδομένης της ανικανότητας μου προφανώς αλλά και της απροθημίας μου πλέον να σε πίσω, πιστεύω ότι δεν έχω κάτι άλλο να σου πώ. Προσπάθησα πάντως. Καλή συνέχεια.

 • ilias

  χαχαχ περιορισμος στην Ελλαδα και οχι Γερμανια-Αγγλια.Τοτε γτ κανεις φιλος μ εκει δεν μπορει να μπει piratebay κλπ και τους κατεβαζω εγω?Ρε μπας και εννουν το σχολικο δικτυο γτ αλλο περιορισμο στην Ελλαδα δεν εχει.

 • Kwnstantinos

  Γελάει το xHamster, το Piratebay και ο Ζούκεμπεργκ με αυτά που γράφετε…

 • Kwnstantinos

  😀