Η παρακολούθηση πορνό προκαλεί ανικανότητα στους νέους!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του αμερικανικού περιοδικού 'Psychology Today', η παρακολούθηση πορνογραφικού υλικού στο Internet δημιουργεί μια γενιά νέων αντρών με προβλήματα ανικανότητας!

Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά η έκθεση σε τέτοιου είδους υλικό μειώνει σταδιακά την ερωτική επιθυμία των νέων κατά τις σεξουαλικές επαφές τους στον πραγματικό κόσμο. Μάλιστα, η ανικανότητα είναι πλέον τόσο συχνό φαινόμενο που οι άντρες ηλικιών 20+ έχουν αρχίσει να το θεωρούν φυσιολογικό.

Όπως εξηγεί  το δημοσίευμα, η πρόωρη απώλεια της λίμπιντο (30 χρόνια νωρίτερα του φυσιολογικού) οφείλεται στη συνεχή παραγωγή ντοπαμίνης, του νευροδιαβιβαστή που προκαλεί το αίσθημα ευχαρίστησης κατά τη σεξουαλική επαφή, μέσω της επαναλαμβανόμενης παρακολούθησης "πονηρού" υλικού στο Διαδίκτυο.

Έτσι, δημιουργείται ένα "παράδοξο φαινόμενο" κατά το οποίο ο εγκέφαλος χάνει σταδιακά την ικανότητα να ανταποκρίνεται στα σήματα ντοπαμίνης. Με απλά ελληνικά, αυτό σημαίνει ότι η σεξουαλική διέγερση όσων παρακολουθούν πορνογραφικό υλικό επιτυγχάνεται μόνο με ολοένα και πιο ακραίες εμπειρίες.

Η μοναδική λύση στο πρόβλημα φαίνεται να είναι η αποχή από κάθε είδους ακατάλληλου υλικού για μερικούς μήνες, έτσι ώστε ο εγκέφαλος να μπορέσει να επανέλθει στα φυσιολογικά.

[πηγή dailymail.co.uk]
Loading