ΠΡΟΣΟΧΗ: Νέο iOS bug κρασάρει το iPhone απλά με ένα SMS

Ένα νέο bug εντοπίστηκε στο iOS το οποίο προκαλεί Restart στο iPhone απλά με ένα SMS το οποίο περιέχει μια σειρά ειδικών χαρακτήρων!

Ο παραλήπτης του SMS ή του iMessage θα δει το iPhone του να κάνει Respring και μετά Reboot, χωρίς δυστυχώς να μπορεί να παρέμβει.

ios-sms-bug-reboot

Μετά το Reboot και εφόσον το Message.app ανοίξει στη λίστα συζητήσεων η εφαρμογή ξανα-κρασάρει αυτόματα προκαλώντας και πάλι Reboot στο iPhone.

Εάν το Message.app ανοίξει στο ίδιο το SMS/iMessage το iPhone δεν θα κρασάρει -τουλάχιστον προς στιγμήν- ωστόσο σε περίπτωση που ο χρήστης προσπαθήσει να αλλάξει conversation στην εφαρμογή έχουμε και πάλι Respring και μετά Reboot.

Το ενοχλητικό αυτό bug αναμένεται να διορθωθεί άμεσα από την Apple, ωστόσο επειδή το φαινόμενο έχει αρχίσει να λαμβάνει διαστάσεις επιδημίας ιδού μία προσωρινή λύση μέχρι να διορθωθεί επίσημα το bug:

 • Ανοίξτε το Notes.app (εφαρμογή σημειώσεων)
 • Δημιουργήστε μία νέα σημείωση (οτιδήποτε θέλετε π.χ 12345)
 • Αποθηκεύστε την σημείωση
 • Χρησιμοποιώντας το εικονίδιο του διαμοιρασμού (κάτω στο κέντρο της οθόνης) στείλτε στην σημείωση ως SMS σε τηλεφωνικό νούμερο.
 • Μετά την αποστολή της σημείωσης, θα μπορέσετε να ανοίξετε ξανά το Messages.app.

Οι χαρακτήρες που προκαλούν το Reboot του iPhone:

Power
لُلُصّبُلُلصّبُررً ॣ ॣh ॣ ॣ

[via iPhonehellas.gr]

About Vasilis Ananiadis

Ο ζωντανός θρύλος της Ελληνικής blogόσφαιρας, ο αβυσσαλέος master του SEO, o πρίγκηπας των Social Media, ο τυφώνας των Web Startups, ο οργασμός της ιντερνετικής επιτυχίας. Τώρα και στο twitter: @vananiadis
This entry was posted in Apple, iOS, iPhone, Misc, Software. Bookmark the permalink.
 • Manos

  Πάντα μπροστά η Apple 😛

 • dimitrios

  Γενικά δεν συνηθίζω να γράφω συχνά σε blog, απλός επειδή μου έτυχε σήμερα και μου έστειλαν το συγκεκριμένο sms και σε πολλούς μπορεί να δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα.

  Εμένα δεν με άφηνε να μπω στα μηνύματά μου, αλλά κατά τα άλλα το τηλέφωνο λειτουργούσε κανονικά και δεν μου έκανε reboot (iPhone 5 με 8.1.2 χωρίς jailbreak).

  Για να μην μπαίνετε σε διαδικασίες restore της συσκευής σας, υπάρχει και πιο εύκολη λύση:

  Από τις φωτογραφίες σας, επιλέξτε μια και στείλτε την με sms στην επαφή που σας έστειλε το ενοχλητικό sms στα αραβικά. Στην συνέχεια θα έχετε την δυνατότητα να διαγράψετε το ενοχλητικό sms, λύνοντας έτσι το πρόβλημα.

  Τέλος, για να μην χρεωθείτε για την φωτογραφία που θα στείλετε με sms, βάλτε το κινητό σε flight mode. Η αποστολή της φωτογραφίας με sms θα αποτύχει αλλά πάλι θα μπορείτε να μπείτε στα μηνύματά σας και να διαγράψετε το ενοχλητικό sms στα αραβικά.

  Ελπίζω να βοήθησα με το συγκεκριμένο post.