iPad Air: Νέα μοντέλα 13’’ και 11’’ με επεξεργαστή M2 από $599

Η Apple ανακοίνωσε στην εκδήλωση Let Loose τα νέα μοντέλα iPad Air με επεξεργαστή M2 σε μεγέθη 11 και 13 ιντσών με νέα κάμερα FaceTime σε landscape θέση, λειτουργίες AI και καλύτερη ποιότητα ήχου για το μεγαλύτερο μοντέλο.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το iPad Air έχει σχεδιαστεί "για να προσφέρει τα χαρακτηριστικά που πρωτοεμφανίστηκαν στο iPad Pro σε πιο προσιτή τιμή", ενώ το ολοκαίνουργιο μεγαλύτερο μοντέλο 13 ιντσών προσφέρει 30% μεγαλύτερη επιφάνεια οθόνης από το μικρότερο μοντέλο των 11 ιντσών.

Το M2 chip διαθέτει ταχύτερη CPU 8 πυρήνων και GPU 10 πυρήνων. Σε συνδυασμό με την ταχύτερη μνήμη, το νέο iPad Air είναι σχεδόν 50% ταχύτερο από το προηγούμενο iPad Air με επεξεργαστή M1 σε ένα ευρύ φάσμα παραγωγικών και δημιουργικών εργασιών, σύμφωνα με την Apple. Επισης, σε σύγκριση με το iPad Air με επεξεργαστή A14 Bionic, το νέο μοντέλο προσφέρει έως και 3 φορές ταχύτερες επιδόσεις. Η Apple ισχυρίζεται ακόμη ότι το μοντέλο 13 ιντσών προσφέρει καλύτερη ποιότητα ήχου με διπλάσια απόδοση μπάσου σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.

Το νέο iPad Air διαθέτει κεραία Wi-Fi 6E, η οποία παρέχει έως και 2 φορές αυξημένη απόδοση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Είναι επίσης συμβατό με το νέο Apple Pencil Pro, το οποίο διαθέτει έναν νέο αισθητήρα που μπορεί να αντιληφθεί την πίεση που ασκεί ο χρήστης ώστε να εμφανίζει μια παλέτα εργαλείων για γρήγορη εναλλαγή τους, επιλογές πάχους των γραμμών και χρωμάτων, χωρίς να διακόπτεται η δημιουργική διαδικασία.

Η Apple διαφημίζει το νέο iPad Air ως "μια απίστευτα ισχυρή συσκευή για την τεχνητή νοημοσύνη". Σε αντίθεση με την προηγούμενη γενιά, η Ultra Wide FaceTime κάμερα 12MP των συσκευών βρίσκεται κατά μήκος της μακρύτερης άκρης, ώστε να καταγράφει βίντεο από μια πιο κεντρική, οριζόντια θέση κατά τη διάρκεια των βιντεοκλήσεων. Η κάμερα διαθέτει επίσης τη λειτουργία Center Stage, η οποία χρησιμοποιεί μηχανική μάθηση για να διατηρεί αυτόματα όλους στο οπτικό πεδίο.

Τα νέα μοντέλα iPad Air διαθέτουν οθόνη LCD Liquid Retina και τα δύο μεγέθη διατίθενται σε διάφορα χρώματα, όπως το νέο μπλε, το νέο μοβ, το Starlight και το Space Grey, καθώς και σε ένα νέο περίβλημα από 100% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Το iPad Air είναι διαθέσιμο με αποθηκευτικό χώρο 128GB, 256GB, 512GB και 1TB. Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα, το iPad Air ξεκινά από τα 599 δολάρια, ενώ το μοντέλο 13 ιντσών ξεκινά από τα 799 δολάρια.

[Apple]

Loading