iPhone 7 / Plus: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα νέα μοντέλα της Apple

Tα iPhone 7 και iPhone 7 Plus παρουσιάστηκαν σήμερα (Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου), ένα χρόνο μετά από την παρουσίαση των προηγούμενων μοντέλων (iPhone 6s / Plus). Μέσα σε αυτό το έτος η Apple βελτίωσε σε σημαντικά σημεία τις συσκευές, διατηρώντας σχεδόν την ίδια σχεδιαστική γραμμή – εκτός μικρών εξαιρέσεων- ενώ ταυτόχρονα πρόσθεσε νέα χαρακτηριστικά τα οποία αναλύουμε παρακάτω.

apple-iphone-7-waterproof

Tα iPhone 7 και iPhone 7 Plus διαθέτουν πιστοποίηση αδιαβροχοποίησης IP67 (1 μέτρο βάθος για 30 λεπτά) η οποία εγγυάται – εκτός από το νερό- προστασία από σκόνη και άμμο.

Screen Shot 2016-09-07 at 22.02.11

Tα iPhone 7 και iPhone 7 Plus διαθέτουν 64-bit four-core επεξεργαστή A10 fusion με νέα αρχιτεκτονική που προσφέρει 40% ταχύτερες επιδόσεις CPU σε σχέση με τον Α9. H Apple μάλιστα δηλώνει πως είναι το ισχυρότερο chip που έχει μπει ποτέ σε smartphone.

Οι φίλοι της φωτογραφίας και της βιντεοσκόπησης θα έχουν κάθε λόγο να χαμογελούν καθώς τα νέα iPhone 7 / Plus παρουσιάζονται σαφώς βελτιωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα:

apple-iphone-7-camera

Αναβαθμισμένη οπίσθια κάμερα 12MPx (ƒ/1.8 aperture), με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4K (3840 x 2160 στα 30 fps). Επιπλέον, έχουμε την προσθήκη τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας για πρώτη φορά και στο μικρότερο μοντέλο των 4.7 ιντσών, σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα κατάσταση όπου μόνο τα μεγάλα μοντέλα (iPhone 6/s Plus) των 5.5 ιντσών διέθεταν Optical Image Stabilization (OIS).

Επιπλέον, αναβαθμίστηκε και το flash της συσκευής με 4 LED True Tone flash ενώ και η εμπρόσθια FaceTime HD “selfie” κάμερα αναβαθμίστηκε στα 7MPx (ƒ/2.2 aperture) με υποστήριξη Optical Image Stabilization (OIS).

apple-iphone-7-Plus-camera

Το iPhone 7 Plus ανεβάζει τον πήχη ακόμη υψηλότερα με την νέα 12MPx dual-lens camera με ένα wide φακό (ƒ/1.8 aperture) και έναν telephoto (ƒ/2.8 aperture με 2x Optical Zoom και 10x Digital Zoom για φωτογραφίες / 6x Digital Zoom για βίντεο).

apple-iphone-watch-20160907-5046

Οι Retina HD οθόνες των iPhone 7 / Plus αναβαθμίστηκαν και αυτές σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα iPhone 6/s με 25% αυξημένη φωτεινότηταευρύτερη χρωματική γκάμα που εξασφαλίζει μεγαλύτερο χρωματικό κορεσμό.

apple-iphone-watch-20160907-5133

Τα ηχεία του iPhone 7 / Plus είναι πλέον στερεοφωνικά και προσφέρουν διπλάσια ένταση ήχου σε σχέση με το iPhone 6/s, καθώς και πλουσιότερο, ευρύτερο φάσμα ήχου.

apple-iphone-watch-20160907-5163

Η θύρα ακουστικών 3.5mm αφαιρέθηκε (όπως ήταν αναμενόμενο) και πλέον τα ακουστικά συνδέονται είτε μέσω της θύρας Lightning είτε μέσω Bluetooth. Η Apple συνεχίζει να προσφέρει μέσα στην συσκευασία της συσκευής τα γνώριμα λευκά ακουστικά, ωστόσο αυτή τη φορά με Lightning ακροδέκτη. Παράλληλα, διαθέτει στη συσκευασία των νέων iPhone 7 και έναν αντάπτορα μετατροπής από Lightning σε 3.5mm ώστε να μην καταστήσει άχρηστα τα ακουστικά που έχουν έχουν ήδη στην κατοχή τους οι χρήστες.


Παράλληλα με την παρουσίαση του iPhone 7 / Plus, η Apple ανακοίνωσε ένα νέο αξεσουάρ που θα συνοδεύσει τους φίλους της μουσικής και χρήστες iOS συσκευών.

Τα AirPods αποτελούν την εξέλιξη των γνωστών σε όλους μας EarPods. Το καλώδιο σύνδεσης αποτελεί πια παρελθόν και η σύνδεση μεταξύ των ακουστικών και της συσκευής αναπαραγωγής ήχου πραγματοποιείται ασύρματα. Η Apple σχεδίασε και ανέπτυξε δικό της custom chip, χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, ώστε να εγγυηθεί την απρόσκοπτη ακρόαση μουσικής χωρίς αποσυνδέσεις και απώλεια ηχητικών δεδομένων.

Τα AirPods υπόσχονται 5 ώρες χρήσης, ενώ μόλις 15 λεπτά φόρτισης αρκούν για να φορτίσουν τα ακουστικά για 3 ώρες χρήσης!

Η Apple έχει φροντίσει ώστε η συσκευασία τους (AirPod Case) να λειτουργεί και ως βάση φόρτισης. Μάλιστα στη θήκη υπάρχει και ενσωματωμένη μπαταρία η οποία μπορεί να φορτίσει τα AirPods 5 φορές, παρέχοντας 24 συνολικά ώρες λειτουργίας! Έτσι, μπορείτε να έχετε πάντοτε μαζί σας τα AirPods και να μην ανησυχείτε μήπως ξεμείνετε από μπαταρία.

Τα AirPods δεν διατίθενται μέσα στην συσκευασία του iPhone 7 / Plus. Αποτελούν αξεσουάρ το οποίο πωλείται ξεχωριστά προς $159 και είναι συμβατά με iPhone, iPad, Mac και Apple Watch.


Όσον αφορά την αυτονομία του iPhone 7 και iPhone 7 Plus, η Apple δηλώνει πως είναι ημεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί ποτέ σε μοντέλο iPhone! Περίπου 2 ώρες περισσότερο για το iPhone 7 σε σχέση με το iPhone 6s και περίπου 1 ώρα περισσότερο για το iPhone 7 Plus σε σχέση με το iPhone 6s Plus.

apple-iphone-watch-20160907-5536

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά έχουμε:

  • Force Touch Home button με haptic feedback το οποίο αντικαθιστά το κλασικό φυσικό κουμπί
  • Νέο LTE chip για αύξηση της ταχύτητας download στα 450Mbps.
  • 5 χρώματα: Black, Jet Black (νέο), Silver, Gold και Rose Gold.

Διαθεσιμότητα iPhone 7 / Plus

Το iPhone 7 / Plus θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 23 Σεπτεμβρίου.

iPhone 7 / Plus χωρητικότητες (GB) και τιμές

Η Apple προσφέρει το iPhone 7 / Plus στα 32GB / 128GB / 256GB βάζοντας (επιτέλους) στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τα 16GB τα οποία τη σύγχρονη εποχή κρίνονται ως ανεπαρκέστατα. Οι τιμές οι οποίες ανακοινώθηκαν (στην Αμερική) είναι ακριβώς οι ίδιες με αυτές των προηγούμενων μοντέλων iPhone 6s / Plus. Ευελπιστώντας πως η ίδια τιμολογιακή πολιτική θα ακολουθηθεί και εδώ, οι τιμές των iPhone 7 / Plus στην Ελλάδα θα είναι οι παρακάτω:

iPhone 7 τιμή στην Ελλάδα

  • iPhone 7 32GB τιμή: €789
  • iPhone 7 128GB τιμή: €899
  • iPhone 7 256GB τιμή: €999

iPhone 7 Plus τιμή στην Ελλάδα

  • iPhone 7 Plus 32GB τιμή: €899
  • iPhone 7 Plus 128GB τιμή: €999
  • iPhone 7 Plus 256GB τιμή: €1099

Όσον αφορά το iOS 10, αυτό θα κυκλοφορήσει στις 13 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε εδώ αναλυτικά όλες τις νέες προσθήκες και λειτουργίες.

Loading