Το iPhone βρίσκεται σε κρίση... και η Apple το γνωρίζει.

Οι φήμες περί κυκλοφορίας νέου μοντέλου iPhone με μεγαλύτερη οθόνη μεταξύ 4.7 και 5.5 ιντσών αυξάνονται αλγοριθμικά τους τελευταίους μήνες, ωστόσο μετά την αποκάλυψη εσωτερικών εγγράφων της Apple που αποκαλύφθηκαν σε νέα δίκη μεταξύ Apple και Samsung για θέματα πατεντών, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης!

Τι θέλουν οι καταναλωτές; Αυτό που δεν έχει η Apple!

Η ανάπτυξη των πωλήσεων στην κατηγορία των smartphones φαίνεται πως βασίζεται σε 2 βασικά στοιχεία τα οποία απουσιάζουν από το προϊόν της Apple. Τιμή κάτω των $300 και οθόνη μεγαλύτερη των 4 ιντσών είναι οι 2 βασικοί παράγοντες που οδηγούν την κούρσα των πωλήσεων, παράγοντες που απουσιάζουν από όλα τα μοντέλα iPhone που έχουν διατεθεί μέχρι σήμερα.

iphone-4-5-inch-displays

Η απουσία των 2 αυτών βασικών χαρακτηριστικών για τους καταναλωτές είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του ρυθμού ανάπτυξης των πωλήσεων για το iPhone:

apple-growth-rate-slowing

Τι συμβαίνει στην αγορά των smartphones;

Οι καταναλωτές ζητούνε φτηνότερα smartphones με μεγαλύτερες οθόνες, οι πάροχοι “πολεμούν” το iPhone λόγω μικρότερου κέρδους και μη-φιλικής πολιτικής από την Apple και ο ανταγωνισμός (βλ. Android) πραγματοποιεί άλματα τόσο σε επίπεδο hardware όσο και στις παροχές του οικοσυστήματος του.

Apple why-bigger-iphones

Η αποκάλυψη αυτών των εγγράφων προφανώς συμφωνεί με το “κοινό αίσθημα” που έχει αποτυπωθείκαι στο forum μας από χρήστες που απαιτούν εδώ και καιρό αύξηση του μεγέθους της οθόνης του iPhone και στρέφονται σε ανταγωνιστικά προϊόντα λόγω της έλλειψης αυτής.

Δεν μπορούμε παρά να θεωρούμε βέβαιο πως το νέο iPhone θα διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη… αν και θα χρειαστούν αρκετές περισσότερες “παραχωρήσεις” από την Apple για να αντιστρέψει το κλίμα που επικρατεί στις αγορές, ένα κλίμα που όπως φαίνεται το έχει καταγράψει εδώ και καιρό αλλά συνεχίζει να το αγνοεί. Για πόσο όμως ακόμη;

via iPhoneHellas.gr

Loading