Η οθόνη του iPhone είναι δύο φορές πιο γρήγορη από τις οθόνες Android συσκευών

agawi

Η cloud gaming εταιρεία Agawi αποφάσισε να κατασκευάσει μια σειρά benchmarks χρησιμοποιώντας μια κάμερα στα 240fps και μια ειδική συσκευή που ονομάζεται Touchscope για να μετρήσει τον χρόνο απόκρισης της οθόνης αφής σε smartphones. Το App Response Time (ART) που μετρήθηκε είναι ουσιαστικά ο χρόνος που περνάει από τη στιγμή που το δάχτυλο θα αγγίξει την οθόνη μέχρι αυτή να ανταποκριθεί.

To iPhone σημείωσε το μικρότερο χρόνο απόκρισης στα 55 χιλιοστά του δευτερολέπτου ξεπερνώντας κατά πολύ τηλέφωνα όπως το Galaxy S4, Lumia 928, Moto X και HTC One όπως βλέπετε και στον παραπάνω πίνακα. «Τα smartphones με οθόνες αφής που έχουν το μικρότερο χρόνο απόκρισης νιώθουν πιο γρήγορα», αναφέρει ο Rohan Relan, CEO της Agawi.«Για αυτό στους περισσότερους χρήστες το πληκτρολόγιο του iPhone μοιάζει πιο γρήγορο από αυτό σε ένα Android τηλέφωνο».

Η εταιρεία σημειώνει, βέβαια, ότι πολλοί παράγοντες επιδρούν στην απόκριση της οθόνης όπως η τεχνολογία και το υλικό κατασκευής καθώς και οι διαφορετικοί μέθοδοι κωδικοποίησης. Απαιτούνται, συνεπώς, καλύτεροι και πιο διεξοδικοί έλεγχοι για να ληφθούν πιο αξιόπιστα αποτελέσματα και μετρήσεις.

Για να καταλάβετε τη διαφορά που έχει ο χρόνος απόκρισης πρακτικά για παράδειγμα μεταξύ 100ms και 50ms η Microsoft έχει δημιουργήσει ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο:

[via Agawi]

About Harry Souris

Apple news, reviews and opinion. Guitar geek. Editor of iPhoneHellas.gr, MacUser.gr & TechGear.gr.
Follow me on twitter and facebook

This entry was posted in Android, iPhone. Bookmark the permalink.
 • Marcus

  Μη γράφεις τέτοια και πάθουν τίποτα τα πρόβατα της sami.

 • kostas

  αγαπάμε Apple!!!

 • Savvas Arapoglou

  Χρειαζονται περισσοτεροι ελεγχοι για να ληφθουν πιο αξιοπιστα αποτελεσματα αλλα τα προιοντα της Apple ειναι ηδη Uber Alles. Μαλιστα…

 • Μάνος

  Σταματήστε τα πρόβατα να μαλώνετε μεταξύ σας… Ο λύκος είναι το θέμα σας.

 • Marcus

  Καλύτερα πρόβατα πάρα γίδα σαν και σένα

 • Constantinos Mp

  Η τιμή του iPhone είναι δύο φορές πιο ακριβή από τις τιμές Android συσκευών.. Μπουαχαχα