Είναι το WiFi το τσιγάρο της νέας εποχής; [Infographic]

wifi_addicts

Το θέμα της εξάρτησης από το Διαδίκτυο απασχολεί έντονα ψυχολόγους, ερευνητές, επιστήμονες και λοιπούς αρμόδιους φορείς που βλέπουν ότι η ζωή (κυρίως των εφήβων) επηρεάζεται σημαντικά από τη χρήση των κοινωνικών δικτύων, την πολύωρη ενασχόληση με τα video games και γενικότερα δημιουργείται σε αρκετούς το αίσθημα ότι κάτι τους λείπει όταν δεν έχουν πρόσβαση στο Internet.

Με την διείσδυση των smartphones στην πλειοψηφία των χρηστών στις ανεπτυγμένες χώρες, πλέον είναι μάλλον απίθανο να μην έχεις πρόσβαση στο Internet, είτε μέσω WiFi είτε μέσω πακέτου δεδομένων, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν τις ανησυχίες τους για το αντίκτυπο που μπορεί να έχει η ακτινοβολία στην υγεία μας.

 

Έχουμε δει στο παρελθόν έρευνες για την ασφάλεια της ακτινοβολίας από κεραίες WiFi (βλ. links παρακάτω) και έχουμε ακούσει για κλινικές απεξάρτησης από το Internet, αλλά στο παρακάτω γράφημα το ερώτημα που τίθεται είναι αν η πρόσβαση σε WiFi μπορεί να χαρακτηριστεί εθισμός όπως το τσιγάρο. Τα νούμερα αφορούν τις ΗΠΑ, αλλά σίγουρα έχει ενδιαφέρον να το διαβάσουμε.

Η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων δεν προκαλεί καρκίνο!

Τα κινητά πιθανώς προκαλούν καρκίνο, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας!

Απαγόρευση των ασύρματων δικτύων WiFi στα σχολεία ετοιμάζει το Συμβούλιο της Ευρώπης!

Μικρότερος ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου από τα κινητά τηλέφωνα!

Το WiFi του laptop μπορεί να βλάψει το σπέρμα!

Πόσο επικίνδυνη είναι τελικά η ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων; [Infographic]

Εσείς νιώθετε εθισμένοι στο WiFi; Η πρόσφατη εξαγγελία για "δωρεάν WiFi Internet σε ολόκληρη την Ελλάδα"(...............) πιστεύετε ότι θα καλύψει τις ανάγκες των εθισμένων;

Click για Full Size

wifi-is-the-new-cigarette

Loading