Αντιδράσεις γύρω από την εφαρμογή "Is My Son Gay"

Λίγες μέρες πριν είδαμε τη νέα Android εφαρμογή "Is My Son Gay" με σκοπό να ενημερώσει τις "ανήσυχες" μητέρες σχετικά με τις σεξουαλικές προτιμήσεις των γιων τους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η εφαρμογή έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στις ομάδες προστασίας δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, οι οποίες χαρακτηρίζουν την εφαρμογή γελοία και ταυτόχρονα τρομακτική!

Ο λόγος του ξεσηκωμού είναι οι στερεότυπες ερωτήσεις του τύπου "Του αρέσουν τα μιούζικαλ", "Ακούει Madonna" καθώς και οι απαντήσεις που δίνει η εφαρμογή μετά την ολοκλήρωση του Quiz. Συγκεκριμένα οι απαντήσεις είναι οι εξής:

"Δε χρειάζεται να ανησυχείτε για τίποτα, ο γιος σας δεν είναι gay! Έχετε πιθανότητες να γίνετε γιαγιά και να απολαύσετε όλες τις χαρές της ζωής."

"Ο γιος σας είναι gay! Αποδεχτείτε το και να ξέρετε ότι δεν το επέλεξε ο ίδιος."

Όπως υποστηρίζει η Eliza Byard του 'Gay, Lesbian and Straight Educational Network U.S.', οι "ερωτήσεις της εφαρμογής αποτελούν τραγικά στερεότυπα τα οποία θα μπορούσαν να είναι για γέλια αν δεν ήταν επικίνδυνα. Οι ερωτήσεις απαξιώνουν τη διαφορετικότητα των ομοφυλοφίλων βάζοντας τους όλους στο ίδιο τσουβάλι, ενώ η εφαρμογή επιρρίπτει εμμέσως ευθύνες στους γονείς."

Η απάντηση του Γάλλου σχεδιαστή της εφαρμογής είναι ότι είναι καθαρά χιουμοριστική και δεν περιλαμβάνει ίχνος σεξιστικής διάθεσης.

[πηγή dailymail.co.uk]

 

Loading