To isoHunt κλείνει τις πόρτες του έπειτα από συμβιβασμό $110 εκατ. με τον MPAA

isohunt

Η μηχανή αναζήτησης torrents isoHunt ανακοίνωσε σήμερα ότι σταματά τη λειτουργία της έπειτα από συμβιβασμό ύψους $110 εκατομμυρίων με τον οργανισμό MPAA (Motion Picture Association of America), παρόλο που εκκρεμεί αίτηση έφεσης που έχει καταθέσει στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο MPAA βλέπει την υπόθεση σαν μια μεγάλη νίκη που θα προστατεύσει δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις και μαζί με αυτές και πολλές θέσεις εργασίας.

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ isoHunt και MPAA συνεχίζεται για περισσότερα από 7 χρόνια και τώρα έπειτα από τόσο καιρό η υπόθεση φαίνεται πως κλείνει με το συμβιβασμό της isoHunt. Ο ιδρυτής της δημοφιλούς ιστοσελίδας, Gary Fung, σχολιάζει:

"Είναι λυπηρό να βλέπω το δημιούργημα μου να σβήνει. Έχω αγωνιστεί σε μια καλή μάχη, τερμάτισα τον αγώνα και παρέμεινα πιστός. Τα 10.5 χρόνια λειτουργίας του isoHunt αποτελούν ένα μεγάλο ταξίδι και ειδικά για τα πρώτα χρόνια του Διαδικτύου."

Πράγματι το isoHunt παρέμεινε για σχεδόν μια δεκαετία μια από τις δημοφιλέστερες μηχανές αναζήτησης torrents και τώρα θα πρέπει να την αποχειρετίσουμε...

[via]
Loading