Social War: Το Ισραήλ κάνει liveblogging για τις επιθέσεις εναντίον της Χαμάς! [video]

Αργά ή γρήγορα ήταν αναμενόμενο ότι θα φτάναμε και σε αυτό. Το Ισραήλ κατέχει πλέον την πρωτιά της ζωντανής αναμετάδοσης πολέμου, καθώς χρησιμοποίησε το Twitter για να ενημερώνει για τις επιθέσεις που πραγματοποίησε εχτές κατά της Χαμάς στη λωρίδα της Γάζας!

IDF Ahmed Jabari Tweet

Συγκεκριμένα, το Επιτελείο Άμυνας του Ισραήλ (IDF - Israeli Defense Forces) ενημέρωνε τακτικά το επίσημο blog του με λεπτομέρεις για τις επιθέσεις, όπως εκτοξεύσεις πυραύλων, φωτογραφίες τοποθεσιών όπου κρύβονται αντιπυραυλικά συστήματα της Χαμάς και χτυπήματα του Ισραηλινού Ναυτικού σε τοποθεσίες όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους (;;;) κρύβονται τρομοκράτες στη Γάζα.

Επιπλέον, βλέπετε τις φωτογραφίες που ανέβηκαν άμεσα στο Twitter για τις επιτυχίες τους (Ahmed Jabari ELIMINATED!!), καθώς και video που ανέβηκε στο YouTube σχεδόν αμέσως μετά την επίθεση στο όχημα του φερόμενου ως αρχηγού της Χαμάς.

Φυσικά, οι Παλαιστίνιοι δεν έμειναν άπραγοι και απάντησαν με νέες επιθέσεις στο Ισραήλ, τις οποίες ανακοίνωναν με τη σειρά τους στο Twitter, ανοίγοντας έναν online πόλεμο με εκατέρωθεν απαντήσεις στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

IDF Hamas Tweets

IDF Hamas Tweets 1

Αφού είδαμε εκλογές να κρίνονται ουσιαστικά στο παιχνίδι των social media, καριέρες καλλιτεχνών να εκτοξεύονται ή να κατακρημνίζονται ανάλογα από τις διαθέσεις του κοινού, κουτσομπολιά, πολιτικές απόψεις, άμεση αθλητική και πολιτική ενημέρωση κλπ., έφτασε η στιγμή να παρακολουθούμε στρατιωτικές εντολές, σχέδια και επιθέσεις! O tempora o mores...

Πραγματικά περιμένουμε την Twitter να πάρει θέση για το ζήτημα και να εξηγήσει τους λόγους που επέτρεψε να γίνει κάτι τέτοιο. Εσείς τι λέτε;

[via AllthingsD]

Loading