Η Ιταλία απαγορεύει την πρόσβαση στο KickAssTorrents

Η μάχη ενάντια στην πειρατεία συνεχίζεται στην Ευρώπη, καθώς μετά τις πρόσφατες απαγορεύσεις του Pirate Bay σε Μ. Βρετανία και Ολλανδία, η Ιταλία διέταξε όλους τους παρόχους της χώρας να μπλοκάρουν την πρόσβαση στην ιστοσελίδα KickAssTorrents.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ιταλία προχωρά σε μια τέτοια ενέργεια, αφού στο παρελθόν έχει απαγορεύσει τα Pirate Bay και BTJunkie (πριν κλείσει). Η απόφαση έρχεται μετά από εκτενή έρευνα της ιταλικής οικονoμικής αστυνομίας Guardia di Finanza. Σύμφωνα με ανακοίνωση της:

Αυτή είναι μια ακόμα αξιομνημόνευτη μέρα για την πειρατεία στην Ιταλία. Μετά την απαγόρευση του Pirate Bay το 2008 και του BTJunkie τον περασμένο Φλεβάρη, η Guardia di Finanza στόχευσε σε μια ακόμα πειρατική πλατφόρμα που εδρεύει στις Φιλιππίνες αλλά οι servers της είναι διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο.

Το KickAssTorrents ξεκίνησε τη λειτουργία του 2009 και αυτή τη στιγμή αποτελεί τον τρίτο δημοφιλέστερο torrent tracker με 3 εκατομμύρια ημερήσιους επισκέπτες. Μέχρι στιγμής, η ιστοσελίδα δεν έχει προχωρήσει σε κάποιο σχόλιο σχετικά με την απαγόρευση.

[πηγή torrentfreak]
Loading