F-Secure: Απομακρύνετε τη Java από τους υπολογιστές σας!

Όταν έχουμε να κάνουμε με θέματα ασφαλείας του υπολογιστή, οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα plug-ins που εγκαθιστούμε στον browser μας. Αυτό συμβαίνει διότι πολύ συχνά φέρουν μαζί τους καλά κρυμμένο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο εγκαθίσταται στον υπολογιστή μας μαζί με το plug-in χωρίς φυσικά να το γνωρίζουμε.

Σύμφωνα με την F-Secure, τα τρία πιο επικίνδυνα plug-ins είναι τα Flash, Adobe Reader και Java. Και ενώ τα δύο πρώτα είναι χρήσιμα για να παρακολουθούμε video ή να παίζουμε παιχνίδια και να διαβάζουμε PDF αντίστοιχα, η Java δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο ύπαρξης στον browser μας παρά μόνο να θέτει τον υπολογιστή σε κίνδυνο.

Συνεχίζοντας, η δημοφιλής εταιρεία ασφαλείας αναφέρει ότι οι μέρες που χρειαζόμασταν τη Java ανήκουν στο παρελθόν και ακόμα και αν απομακρύνουμε το plug-in από τον browser μας δε θα παρατηρήσουμε την παραμικρή διαφορά. Σε περίπτωση πάλι που επιμένουμε να κρατήσουμε το plug-in, καλό θα ήταν να το εγκαταστήσουμε σε ένα δευτερεύοντα browser που θα ανοίγουμε μόνο για το σκοπό αυτό.

[πηγή f-secure]
Loading