Η Jolla ανασταίνει το MeeGo OS και θα παρουσιάσει την πρώτη συσκευή με Sailfish OS το Νοέμβριο

Από τον Αύγουστο σας είχαμε ενημερώσει μέσα από το Techgear.gr για την "ανάσταση" του λειτουργικού συστήματος MeeGo από μια ομάδα πρώην εργαζομένων της Nokia, οι οποίο σύστησαν τη start-up εταιρεία Jolla και έλαβαν επιχορήγηση €200 εκατ. για τη δημιουργία νέου λειτουργικού συστήματος που θα βασίζεται στο "κομμένο" MeeGo OS.

Jolla Smartphone Concept

Μόλις δύο μήνες αργότερα, η Jolla βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ενημερώσει το κοινό ότι το νέο σύστημα θα έχει κωδική ονομασία Sailfish και θα παρουσιάσει την πρώτη συσκευή το Νοέμβριο, ενώ από την Άνοιξη του 2013 θα είναι διαθέσιμο για τους υπόλοιπους κατασκευαστές συσκευών και τους παρόχους τηλεπικοινωνιών.

Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι το Sailfish OS θα είναι πλήρως open-source και η ανάπτυξη γίνεται έτσι ώστε να μην αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα σχετικά με πατέντες. Εξάλλου, ο επικεφαλής της Jolla, Jussi Hurmola, δήλωσε ότι η δικαστική διαμάχη μεταξύ Samsung και Apple ωφέλησε σημαντικά την εταιρεία του, καθώς δημιουργεί ένα ανεξάρτητο λειτουργικό σύστημα με εντελώς διαφορετικό και καινοτόμο περιβάλλον χρήσης.

Τέλος, το βάρος για το λανσάρισμα του Sailfish OS θα δοθεί αρχικά στην αγορά της Κίνας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι το data center της Jolla βρίσκεται στο Hong Kong.

[via Engadget]

Loading