Γη 2050: Το όραμα της Kaspersky Lab για το Ντουμπάι, τη Μόσχα και τη Νέα Υόρκη

Ο μελλοντολογικός ιστότοπος της Kaspersky Lab διευκολύνει περισσότερο από ποτέ τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να μοιράζονται τις προβλέψεις τους για το μέλλον και καλεί τους χρήστες να ψηφίσουν τις καλύτερες.


Το δημοφιλές multimedia έργο της Kaspersky Lab, Γη 2050, έχει πλέον ενημερωθεί ώστε να περιλαμβάνει οραματικές πανοραμικές εικόνες του Ντουμπάι, της Νέας Υόρκης και της Μόσχας και παρέχει μια φουτουριστική εικόνα για το πώς θα μοιάζει ο κόσμος σε 30 χρόνια. Αρχικά, το περιεχόμενο ενημερωνόταν από ερευνητές, ενώ στο επόμενο αυτό στάδιο του προγράμματος η Kaspersky Lab καλεί οποιονδήποτε να μοιραστεί το όραμά του για το μέλλον μέσω του ειδικού ιστότοπου και να συμβάλλει με τον τρόπο αυτό στο έργο. Λόγω της δημοτικότητάς του, τους τελευταίους εννέα μήνες, ο ιστότοπος του προγράμματος έχει συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο προβολές.

Αρκετά νέα πανοράματα είναι πλέον διαθέσιμα για τους χρήστες - επιτρέποντάς τους να δουν πώς θεωρούν οι μελλοντολόγοι ότι μπορεί να μοιάζει η Μόσχα και το Ντουμπάι σε 10, 20 και 30 χρόνια από τώρα. Υπάρχει επίσης ένα νέο πανόραμα για τη Νέα Υόρκη.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογήσουν τις μελλοντολογικές προβλέψεις στον ιστότοπο και να βοηθήσουν τους άλλους να καταλάβουν ποιες προβλέψεις θα μπορούσαν να είναι πιο ρεαλιστικές από άλλες. Ενιαίες προβλέψεις, πανοράματα, γραφικά έργα ή προφίλ συγγραφέων μπορούν τώρα να μοιραστούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διευκολύνουν τους χρήστες να ανταλλάσσουν ιδέες μεταξύ τους.

Όπως δήλωσε ο Vladislav Biryukov, Head of Consumer Social Media της Kaspersky Lab,

"Προσπαθούμε να κατανοήσουμε καλύτερα ποιο θεωρούν οι χρήστες ότι είναι ένα θετικό και ρεαλιστικό όραμα για το μέλλον. Με αυτές τις νέες αλλαγές στο έργο ενθαρρύνουμε τους χρήστες να έχουν μεγαλύτερη ανάδραση από ό, τι πριν και τους τελευταίους μήνες έχουμε δει ότι οι άνθρωποι ενδιαφέρονται πραγματικά να μοιραστούν τα οράματα και τις απόψεις τους"

Όταν επισκέπτονται τον ιστότοπο 2050.earth, οι χρήστες θα μπορούν επίσης να βλέπουν ετικέτες που εμφανίζουν ενδιαφέρουσες προβλέψεις. Αυτό θα κάνει τη διαδικασία αναζήτησης ευκολότερη και πιο ομαλή. Όλα τα γραφικά έργα συλλέγονται επίσης σε ειδική σελίδα με τίτλο Τέχνη (art). Έτσι, όσο περισσότερο ψηφίζετε, τόσο περισσότερες πληροφορίες έχετε εσείς αλλά και οι άλλοι χρήστες στη διάθεσή σας. Αυτό θα κάνει το όραμα για τη Γη του μέλλοντος ακόμη πιο ενδιαφέρον!

Το έργο Γη 2050 έχει επίσης λάβει τη διάκριση Red Dot Best of the Best.

"Είμαστε υπερήφανοι που το έργο αυτό δεν έχει τραβήξει μόνο την προσοχή των μελλοντολόγων, αλλά και της κοινότητας των designers. Πάντα πίστευα ότι το μέλλον είναι πολύ πιο κατανοητό μέσα από εικόνες παρά από κείμενο, γι' αυτό έχουμε επιλέξει μια οπτικά φιλόδοξη σχεδιαστική ιδέα - και μας ανταμείβει το γεγονός ότι η κοινότητα υποστηρίζει αυτήν την προσέγγιση. Η ιστοσελίδα έχει σχεδιαστεί για να κάνει τους ανθρώπους να σκεφτούν πώς μπορεί να είναι το μέλλον και τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα για να το βελτιώσουμε. Φυσικά, συνειδητοποιούμε ότι η μακροπρόθεσμη πρόβλεψη είναι δύσκολη - όπως η πρόβλεψη του καιρού ένα χρόνο μπροστά. Ακόμα, ελπίζουμε ότι η ματιά στο μέλλον θα μας βοηθήσει να αποφύγουμε κάποιες από τις πιθανές παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε"

 

Loading