Η Kaspersky Labs ετοιμάζει το δικό της λειτουργικό σύστημα!

Security

Η Kaspersky Labs πέραν του λογισμικού ασφαλείας που διαθέτει, έρχεται κατά καιρούς στην επικαιρότητα είτε για την εύρεση ιών (βλ. Flame) είτε για δηλώσεις για το επίπεδο ασφάλειας που προσφέρουν οι εταιρείες σήμερα (βλ. Apple-Microsoft), και τώρα ήρθε η ώρα να δείξει στους υπόλοιπους τον σωστό τρόπο κατασκευάζοντας το δικό της λειτουργικό σύστημα!

Βέβαια, μη περιμένετε ότι θα δείτε το KL OS σε καθημερινές συσκευές, καθώς προορίζεται για χρήση σε βιομηχανίες, εργοστάσια, συστήματα τηλεπικοινωνιών κλπ., ενώ για χάριν τις ασφάλειας έχουν θυσιαστεί λειτουργίες όπως εκτέλεση ξένου κώδικα (third-party) και άνοιγμα μη-εξουσιοδοτημένων εφαρμογών. Σύμφωνα με τον ιδρυτή της Kaspersky Labs, Eugene Kaspersky, η ασφάλεια του λειτουργικού συστήματος έχει ήδη αποδειχτεί και δοκιμαστεί

Μέχρι στιγμής οι λεπτομέρειες για τις λειτουργίες του KL OS είναι ελάχιστες, αλλά σίγουρα θα ενδιαφέρουν μεγάλες βιομηχανίες, κυβερνήσεις, οργανισμούς ενέργειας κλπ., μετά τα γεγονότα που βγήκαν στη δημοσιότητα για ιούς τύπου Stuxnet, Flame κλπ. Άλλωστε, δεν αποκλείεται κάποιες από τις δικλίδες ασφαλείας να υιοθετηθούν από πιο εμπορικά λειτουργικά συστήματα προς όφελος των καθημερινών καταναλωτών.

[via PCMag]

Loading