Katyusha: Ένα πανέμορφο Platform/RPG με Pixel Art γραφικά από την ελληνική Loresoft [Video]

[Δ.Τ.]

Η Loresoft ανακοινώνει την κυκλοφορία του Katyusha. Πρόκειται για ένα Platform/RPG με Pixel Art γραφικά, Ρωσικής θεματολογίας, αφιερωμένο στο ομώνυμο τραγούδι του 1938, κατά το οποίο ένα κορίτσι περίμενε υπομονετικά τον σύντροφό της να επιστρέψει από την μάχη, κρατώντας τα γράμματά του. Στο Katyusha ελέγχετε την ομώνυμη ηρωίδα, σε ένα σκηνικό Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Στο Katyusha, τον πρώτο τίτλο που αναπτύσσει η Loresoft από τον Σεπτέμβριο, η ηρωίδα βλέπει το αγόρι της να φεύγει για τον πόλεμο. Το 1941, ένα χρόνο μετά την τελευταία τους συνάντηση, η Γερμανία πλησιάζει στα σύνορα και η Katyusha θα πρέπει να διαφύγει σε ασφαλές μέρος. Αποφασίζει να μην περιμένει τον σύντροφό της, αλλά να αναλάβει ενεργό ρόλο στις μάχες. Ως Platform με στοιχεία RPG, στο Katyusha θα συλλέγετε xp, θα κάνετε level up, θα κατανέμετε πόντους στα attributes της ηρωίδας και θα ξεκλειδώνετε νέα skills, όπως το healing, νέες κινήσεις, αλλά και ικανότητες που αφορούν τον αετό σας (με βάση το ομώνυμο τραγούδι) ο οποίος θα έχει μια σχέση αγάπης με την ηρωίδα.

Ένα ακόμη δυνατό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού θα είναι τα γράμματα. Θα διαβάσετε πραγματικά γράμματα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τόσο από Ρώσους, όσο και από Γερμανούς στρατιώτες. Κάθε φορά που θα σκοτώνεται ένας στρατιώτης θα βρίσκετε κι από ένα διαφορετικό γράμμα. Γενικά λόγω της φύσης του τραγουδιού, τα γράμματα θα έχουν έναν ιδιαίτερο ρόλο. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως είναι η πρώτη φορά που η Katyusha εμφανίζεται ως χαρακτήρας σε παιχνίδι.

Το Katyusha θα κυκλοφορήσει για PC και Mac. Περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλυφθούν σύντομα.

Η prototype έκδοσή του παιχνιδιού παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο White Nights Conference στη Μόσχα, το διάστημα 10-11 Οκτωβρίου, όπου η Loresoft είχε περίπτερο καθόλη την διάρκεια του event. Το Katyusha θα είναι για πρώτη φορά playable και στην Ελλάδα, στο Athens Game Festival, 28-29 Οκτωβρίου, 11:00-18:00 στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Αμαρουσίου. Στο Athens Game Festival, όπου είστε όλοι προσκεκλημένοι, θα δώσουν το παρόν όλοι οι Έλληνες game developers, ενώ στο χώρο θα υπάρχουν και retro games.

Loading