KickassTorrents: Επανήλθε σε λειτουργία το δημοφιλές torrent site

Είναι το μοναδικό site που κατάφερε να ξεπεράσει σε επισκεψιμότητα και downloads το Pirate Bay.

kickasstorrents

Το KickassTorrents παρέμεινε πρώτο στη λίστα των προτιμήσεων των χρηστών του διαδικτύου για "κατέβασμα" ψηφιακού υλικού, το 2015 και το 2016, χρησιμοποιώντας domains από την Κόστα Ρίκα μέχρι τη Σομαλία. Το περασμένο καλοκαίρι ωστόσο, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατάφερε να το "ρίξει" οριστικά, μετά από μια συντονισμένη δράση των αμερικανικών αρχών με την MPAA του Χόλιγουντ, κοινώς την ένωση των έξι σημαντικότερων αμερικανικών κινηματογραφικών στούντιο. Οι ΗΠΑ κατάφεραν να συλλάβουν τον 30χρονο Artem Vaulin τον περασμένο Ιούλιο, τον άνθρωπο δηλαδή που είναι ο "εγκέφαλος" του Kickass Torrents.

Σύμφωνα με το Torrentfreak, άτομα που "έτρεχαν" το παλιό Kickass, δημιούργησαν το katcr.co που είχε μορφή φόρουμ και είχαν υποσχεθεί πως θα βρουν τρόπο για να επαναφέρουν το site ως είχε. Πράγματι, το katcr.co είναι και πάλι μαζί μας με τα torrents που υπήρχαν αλλά και με νεότερα. Παρόλα αυτά η επισκεψιμότητα μέσα στο σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήταν τόσο μεγάλη που κατάφερε να "μπλοκάρει" το site.

"Προκειμένου να προστατέψουμε τα μέλη μας, αποφασίσαμε να θέσουμε ξανά σε λειτουργία το website, διατηρώντας μόνο ασφαλή στοιχεία. Παρότι η προσπάθειά μας πήρε αρκετό χρόνο, θεωρούμε ότι προέχει η ασφάλεια της κοινότητας", αναφέρει η ομάδα που επανέφερε το Kickass Torrents μέσω του katcr.co.

Από τη δική του μεριά ο επικεφαλής της MPAA, Chris Dodd, μίλησε στο Variety αναφέροντας μεταξύ άλλων: "Τα καταφέρνουμε εναντίον των πειρατών αρκετά καλά, κάθε μέρα. Κάνουμε μεγάλα βήματα, όμως είναι ένα πρόβλημα που δεν εξαλείφεται.

Ορισμένες ημέρες νομίζω ότι είναι σαν μία Λερναία Ύδρα. Έχουμε εγκαθιδρύσει έναν παγκόσμιο κόμβο - ένα γραφείο στις Βρυξέλλες. Το κλείσιμο του Kickass Torrents, του μεγαλύτερου πειρατικού site στον κόσμο, ήταν μια μεγάλη επιτυχία".

Παρόλα αυτά, φαίνεται πως τα site που παρέχουν torrents βρίσκουν τρόπους να ανασταίνονται, κάνοντας τις αρχές να προσπαθούν να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους, όλο και περισσότερο.

Αυτό που ωστόσο προκάλεσε αντιδράσεις στο reddit, είναι η απόφαση των διαχειριστών να κάνουν ψηφιακό "έρανο" για να βελτιώσουν τη λειτουργία του πειρατικού site, κάτι που δεν συνάδει με τους άγραφους κανόνες του κυβερνοακτιβισμού.

Αυτή τη στιγμή το katcr.co δυσκολεύεται να φορτώσει λόγω του τεράστιου όγκου της κυκλοφορίας. Η ομάδα που τη διαχειρίζεται προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, όπως ανέφερε στο φόρουμ που διατηρεί. Για την ώρα έχει δοθεί σε διαθεσιμότητα το ενεργό kickass.cd που δουλεύει κανονικά.

*του Χρήστου Δεμέτη

[via NEWS247.gr]

Loading