Μαθητής γυμνασίου μαθαίνει αντί για ξένη γλώσσα ...Java!

Όταν ο νεαρός μαθητής από τη Βαλτιμόρη Chance William έδειχνε να δυσκολεύεται στα Ισπανικά, μια πρωτότυπη ιδέα του πατέρα του ήρθε να δώσει τέλος στα προβλήματα του.

Αναλογιζόμενος την έφεση του γιου του στους υπολογιστές, αυτό που σκέφτηκε ο πολυμήχανος πατέρας, Jeff Williams, ήταν αντί για ξένες γλώσσες να λειτουργήσει στο σχολείο τμήμα Java!

Αρχικά, ο Williams δεν περίμενε να λάβει θετική απάντηση από τους καθηγητές, οι οποίοι προς μεγάλη του έκπληξη αποδείχτηκαν αρκετά ανοιχτοί στην πρόταση του. Εφόσον, όμως, δεν υπήρχε τμήμα Java, πατέρας και γιος αποφάσισαν να οργανώσουν ανεξάρτητο τμήμα στα πλαίσια του σχολείου, συνοδευόμενο από εγχειρίδιο Java και διδακτέα ύλη!

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα, η επιλογή του αποδείχτηκε σοφή. Ο Chance έδειχνε να τα "πιάνει" πολύ γρηγορότερα από όσο νόμιζε και να παθιάζεται με τη γλώσσα προγραμματισμού. Μέσα σε ένα εξάμηνο είχε τελειώσει τη θεωρία, ενώ μέσα στο καλοκαίρι είχε αρχίσει ήδη να αναπτύσσει τα δικά του projects· σύντομα, μάλιστα, θέλησε να σχεδιάσει εφαρμογές για το Android του.

Η πρώτη εφαρμογή για Android του νεαρού προγραμματιστή ακούει στο όνομα Droidbox και ήδη έχει κατέβει από εκατοντάδες χρήστες. Μια ιστορία που ίσως πρέπει να μας βάλει σε σκέψη... Στην εποχή που ζούμε, μήπως τελικά είναι προτιμότερο να αρχίσει να διδάσκεται προγραμματισμός στη θέση ορισμένων σχολικών μαθημάτων, ενώ ακόμα τα παιδιά βρίσκονται σε μικρές ηλικίες;

[πηγή venturebeat]
Loading