Έφτασε το τέλος για την υπηρεσία Mega! Ο Kim Dotcom καλεί τους χρήστες να κατεβάσουν τα αρχεία τους…

kim-dot-com-mega

Μετά το κλείσιμο του Megaupload και το πάγωμα των λογαριασμών του από το FBI, ο Kim Dotcom υποσχέθηκε ότι θα πάρει το αίμα του πίσω δημιουργώντας μια υπηρεσία που θα διέπεται από ένα πρωτοποριακό σύστημα κρυπτογράφησης, έτσι ώστε να προστατεύονται τόσο τα δεδομένα του χρήστη, όσο και η υπηρεσία από πιθανές ενοχλήσεις hackers ή κυβερνητικών αρχών. Η υπηρεσία αυτή άνοιξε τις πόρτες της στις αρχές του 2013 υπό την ονομασία Mega.

Mega: Άνοιξε τις πύλες του το νέο Megaupload για όλους! Δείτε εδώ όλα όσα θέλετε να ξέρετε!

Ωστόσο, τα πράγματα φαίνεται ότι δεν πηγαίνουν καθόλου καλά για τον Dotcom, καθώς ακόμα ταλαιπωρείται με δικαστικές διαμάχες στη Νέα Ζηλανδία, ενώ πρόσφατα βγήκε δικαστική απόφαση που εγκρίνει την έκδοση του στις ΗΠΑ για να δικαστεί εκεί σχετικά με την υπόθεση πειρατείας του Megaupload.

Όλα αυτά τα χρόνια προβλήματα οδηγούν τον Kim Dotcom σταδιακά στην χρεωκοπία και αναγκάστηκε ο ίδιος να ενημερώσει μέσω tweet τους χρήστες της υπηρεσίας Mega να κατεβάσουν και να αποθηκεύσουν τα αρχεία τους κάπου αλλού. Η υπηρεσία “μπαίνει μέσα” κάθε μήνα με αποτέλεσμα να είναι εξαιρετικά πιθανό το κλείσιμο της μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επειδή δεν υπάρχει κάποιο χρονοδιάγραμμα για το διαφαινόμενο τέλος του Mega, καλό θα είναι να προχωρήσετε άμεσα σε απόσυρση των αρχείων σας από εκεί.

[via]

 

About Chris Elpidis

Σχόλια, κριτική, κοπλιμέντα, αφορισμοί, δωροδοκίες και ό,τι άλλο θέλετε στο @celpidis και στο Google+

This entry was posted in Internet, Misc and tagged . Bookmark the permalink.
 • Kostas

  Κρίμα, πολύ καλή υπηρεσία αυτή και τα 50gb με είχαν βολέψει αρκετά. Όχι πως δν υπάρχουν εναλλακτικές βέβαια

 • Darth

  κρυπτογραφημένη? δλδ αν καποιος πχ παρει το server να μην μπορεί να δει τα αρχεια σου?

 • Giorgos Christidis

  Κώστα, θα μπορούσες να μου προτείνεις κανα-δυο ; Αν το site επιτρέπει το σχόλιο, που θα μπορούσε να χαρακτηρίζεται και ως έμμεση διαφήμιση …

 • ImmortalWind

  Σιγά σιγά όλοι οι cloud πάροχοι ξεμένουν από server storage πιστεύω. Η Microsoft κατεβάζει το free storage της τον Ιούνιο, το Flickr απενεργοποιεί το autouploadr, η Apple συνεχίζει με συντηρητικά πλάνα και το Megaupload για ακόμη μια φορά οδεύει προς shutdown.

 • τεντυ-μπου

  Ολα τα Mega κλεινουν.

 • Δημήτρης

  Πολύ ύπουλο το καινούριο κόλπο ενσωμάτωσης διαφημίσεων με τρόπο που δυσκολεύεται το adblock να τις αναγνωρίσει και να τις κόψει. Τόσο ύπουλο που αξίζει κανείς να αφιερώσει τα 5-10 λεπτά διαβάσματος που χρειάζονται ώστε να μάθει να τα μπλοκάρει. Ή απλά μπλοκάρει το domain και ηρεμεί.

 • Το MEGA πάλι έχει άλλη άποψη… https://mega.nz/#blog_40

 • Pingback: Megaupload 2.0: Έρχεται τον Ιανουάριο του 2017, σε ισχύ όλοι οι παλιοί λογαριασμοί με 100GB δωρεάν!()