Ο αισθητήρας Kinect προσφέρει εικόνα Augmented Reality για νευροχειρουργικές επεμβάσεις! [Video]

Microsoft Kinect Brain Scan

Οι δυνατότητες του αισθητήρα Kinect επεκτείνονται και σε εφαρμογές που δεν αφορούν αποκλειστικά το gaming, με τους developers ανά τον κόσμο να παρουσιάζουν κατά καιρούς πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις. Μία από αυτές είναι και αυτή της ομάδας Microsoft Research Cambridge, η οποία παρουσίασε ένα demo για μια συσκευή που θα προσφέρει 3D εικόνα από τον εγκέφαλο του ασθενούς σε πραγματικό χρόνο, έτσι ώστε οι νευροχειρούργοι να έχουν καλύτερη εικόνα κατά την επέμβαση.

Το πρωτότυπο σύστημα που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω video μας δείχνει πως ο αισθητήρας Kinect θα μπορούσε να προσθέτει τρισδιάστατες εικόνες επάνω στην πραγματική μαγνητική ή αξονική τομογραφία του ασθενούς, όπως μια εφαρμογή Augmented Reality, επιτρέποντας έτσι στους γιατρούς να έχουν εικόνα από μη-ορατές περιοχές του κρανίου/εγκεφάλου και να προετοιμάσουν καλύτερα τις ενέργειες τους προτού ξεκινήσουν την επέμβαση.

Το σύστημα είναι ουσιαστικά ένα tablet με αισθητήρα Kinect στο πίσω μέρος του (κολλημένο με ταινία), το οποίο εκμεταλλεύεται μια custom εφαρμογή βασισμένη στο Kinect Fusion API.

[via Engadget]

Loading