Kitty Hawk Flyer: Αυτό είναι το ιπτάμενο προσωπικό όχημα από τον συνιδρυτή της Google [Video]

Οι πληροφορίες ότι ο συνιδρυτής της Google, Larry Page, ασχολείται με ένα νέο project για ιπτάμενο όχημα προσωπικής χρήσης επιβεβαιώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο. Μόλις χτες ανέβηκε στο YouTube (που αλλού...) το πρώτο video του Kitty Hawk Flyer, ένα ηλεκτρικό ιπτάμενο σκάφος που έχει λάβει ήδη άδεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΗΠΑ για να μπορεί να το οδηγήσει ο καθένας ακόμη και χωρίς να έχει άδεια πιλότου.

Όπως δήλωσε ο κ. Page στη NYT,

"Όλοι είχαμε κάποτε το όνειρο να πετάξουμε χωρίς κόπο. Είμαι ενθουσιασμένος επειδή πολύ σύντομα θα μπορώ να ανέβω επάνω στο Kitty Hawk Flyer για μια γρήγορη και εύκολη προσωπική πτήση. Είναι ένα νέο, ηλεκτρικό σκάφος. Είναι ασφαλές, δοκιμασμένο και νόμιμο για χρήση στις ΗΠΑ σε μη πυκνοκατοικημένες περιοχές σύμφωνα με τη σχετική άδεια της FAA. Σχεδιάσαμε την πρώτη έκδοση ειδικά για πτήσεις επάνω από νερό. Δεν χρειάζεται άδεια πιλότου και μπορείτε να μάθετε να το οδηγείτε μέσα σε λίγα λεπτά"

Στο μέλλον η ομάδα του Larry Page σκοπεύει να λάβει πλήρη άδεια από τον οργανισμό FAA για την δημιουργία νέων εκδόσεων που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και εντός πόλεως.

[via]

 

Loading